Призив от асеновградчанка: Пазете се от измамници

6319
Призив от асеновградчанка: Пазете се от измамници

Тема с продължение... Преди около месец Ви разказахме за мъж, паднал от скеле на строителен обект в Асеновград и не пожелал да бъде транспортиран с линейка до пловдивска болница. По случая бе извършена проверка от Инспекцията по труда в Пловдив.

Към днешна дата няма събрани доказателства за инцидента и затова няма наказани. Днес в редакцията ни пристигна писмо от жената, в чийто имот се е случило това. Асеновградчанката Соня Ботева разказва как е била принудена да плати около 7 000 лева за некачествено изпълнение на работата по къщата й и обяснява, че е била измамена.

Спад в броя на престъпленията по време на протестите в Асенoвград

Спад в броя на извършените престъпления по време на протестните действия, когато полицейското присъствие в Асеновград бе засилено, отчи...

Чрез писмото си тя призовава хората да се пазят от подобни измамници:

„На фона на толкова много измамници, които спекулират с доверието на хората, ще ви разкажа за още един такъв. Той е решил, че е майстор - специалист във всяка област. Млад човек на около 30 г. на име Здравко Зайнилов, без образование /учил до 4-ти клас/, дошъл от някое балканско село, в нашия тъй приветлив и толерантен към различните град. Момчето работи в строителството - в офис-тротоарите с по-дебели сенки. Къде ли другаде би работил с това „високо“ образование. Понаправил е по някоя кръпка и дребен ремонт на няколко по-известни асеновградчани, които го използват по-скоро за общ работник, отколкото като строител.

Например, да им пренесе пелетите, да им нацепи дървата, да окоси тревата по вилите им и в знак на благодарност те го черпят на чужда софра и го препоръчват срещу комисионна. И не само! Насърчават го, като му казват, че може да работи без регистрирана фирма, без осигуровка на работниците, които наема, без подписване на договор, без плащане на данъци. И толкова се „специализирал”, че даже се е самоизбира за бригадир на безработни некадърници. Ще попитате откъде знам тези подробности - лично от него! Спекулира с имената на тези известни хора, които лично и аз познавам. А от къде познавам него ли? Препоръчан ми бе от много добър приятел. Историята е кратка, но схемата е една и съща. Наложи ми се спешен ремонт и потърсих приятел, който да ми препоръча качествен майстор. Така се запознах с „качествения Майстор” Здравко Зайнилов. Представи като изключително вещ по моя казус, че дори поиска среща с конструктора, за да сподели концепцията си. Гласувах му голямо доверие и той започна работата по къщата ми. Трябваше да осигуря парите за материали и за труд предварително, но без да подпишем никакъв договор, защото бил точен и отговорен. Първият ден поиска 2 000 лева. Два дни по-късно трябваше да платя още 2 000 лева.

След около седмица Зайнилов ми поиска нови 1 500 лева, а накрая – допълнително 2 000 лева. Въпреки сумите, които получи, работата по къщата не вървеше. Качество - НУЛА. Той не се включваше в ремонтните дейности, а всеки ден водеше нови работници от Бюрото по труда и от ромската махалата. Изгради нестабилно скеле, от което работник падна и получи сериозна травма в о бластта на гръдния кош. За минути много умело успяха да прикрият следите, както вкъщи, така и в болницата. Сякаш не му беше за първи път подобна случка. Явно добре е запознат с „вратичките”, които заобикалят закона.

Ограничават движението по две вътрешни улици в Асенoвград

Временна промяна в организацията на движението отново предстои в Асеновград. Основните изменения ще бъдат в района на ОУ „Христо ...

Върха на нахалството му бе, когато заяви, че иска да му съдействам при евентуална проверка от Инспекцията по труда. Трябвало да кажа, че ми е „добър приятел” и ми работил без платно. Защото тъй или иначе не мога да докажа, че съм му платила. За материалите, които доставяше, не представи нито една складова разписка или касова бележка. Оказа се, че ги носи от един обект на друг, измежду многото ремонти, скоито се е заел. Какво трябваше да свърши за 7 000 лева - пари, за които едва ли е платен данък и които умело ми измъкна чрез заплахи и обиди. За заплатената сума той трябваше да подсили 15 квадратни метра стена и да извърши саниране на външна стена – 64 квадратни метра, което всъщност му отне ти месеца. За това време 10 работници се изредиха да санират. Предизвиках проверка от Инспекцията по труда, но предприемачите му го подучиха как да избегне проверяващите – просто не се появи повече на обекта. Заявява, че не ме познава и никога не ми е работил, въпреки че притежавам фото и видеоматериал, на които се вижда как върху скелето-люлка работливо бездействат той и работниците му. При започване на обекта Здравко обеща, че ако нанесе щети ще ги възстанови. Оказа се, след сваляне на скелето, че всички теракотни плочки, с които е облицовано стълбището, са счупени. Целият двор и площадките на стълбите са оплескани със силиконова боя, която няма изчистване. А той си взе скелето и изчезна. Ни вест, ни кост от него.

Възмутена съм от хора с образование, опит и авторитет в града ни, които насърчават други за неспазване и заобикаляне на законите. Не споменах имената им, те сами ще се познаят. Именно, заради заобикалянето на законите и укривайки данъци, България е на този хал. Тези „вратички” за законите, измислени от умните хора, дават възможност да се раждат и живеят хиляди измамници, на което сме свидетели ежедневно. Моля, приятели, познати и непознати, СПОДЕЛЕТЕ моята история, за да се предпазят други от майстора измамник Здравко Зайнилов. Защото до колкото повече хора достигне случилото се, толкова по-малко измамени ще има. Пазете се от измамници!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com