С футбол в Асеновград събираха пари за паметник на Ботев

7874
С футбол в Асеновград събираха пари за паметник на Ботев

Общо 24 отбора подкрепиха благотворителния турнир по мини футбол за събиране на средства, с които да се изгради бюст- паметник на Христо Ботев в Асеновград. Инициативата се проведе на стадион „Шипка“ в града, предаде кореспондентът на Actualno.com за Асеновград.

„Подкрепата в този турнир показва Вашите родолюбиви чувства и искрено се надявам необходимите допълнителни средства да бъдат събрани и съвсем скоро заедно с Вас да изградим достоен паметник за великия Ботев.”. С тези думи главният експерт в Дирекция „Спорт и младежките дейности“ към Общината Георги Златев откри първенството.

След този на Самуил - паметник и на княз Борис I

През есента на 2016 г. София ще има най-вероятно втори паметник на български владетел след този на цар Самуил – на княз Борис П...

Началото на първите срещи за набиране на средства за изграждането на бюст- паметник на поета и революционер Христо Ботев в Асеновград бе поставено точно в 10 часа. Включилите се 24 отбора бяха разпределени в седем групи. Първото място в благородната надпревара си спечели тимът на „Станимахос”. На всички участници организаторите връчиха грамоти. А наградният фонд, осигурен от Община Асеновград, бе в размер на 450 лева. Символичната такса за участие бе в размер на 30 лева, с което първите 720 лева в подкрепа на каузата са факт.

Освен играчите от 24-те тима, всички останали, които пожелаха да се включат в каузата, оставиха и своя принос в специално жълто-черна урна. Окончателната сума, която бе събрана, ще бъде официално оповестена от инициаторите след два дни. За присъстващите спортният ден завърши с рок концерт, в който участие взеха и асеновградски музиканти. Организаторите от инициативният комитет "Без Ботев няма България” връчиха специално благодарствено писмо на кмета на община Асеновград за подкрепата му в благородната мисия за изграждането на бюст-паметник на Христо Ботев в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com