Спортисти от Асеновград ще ползват Градския басейн безплатно

6369
Спортисти от Асеновград ще ползват Градския басейн безплатно

Обособяване на платени часове за деца, които не умеят да плуват, и беплатен достъп на състезателите от асеновградския спортен клуб "Тритон екстрийм" за провеждане на занимания по плуване, са част от идеите, които Общинска администрация обмисля да реализира, след като изтече договорът на фирмата-наемател на Градския басейн в Асеновград.

Безплатно ще бъде и ползването на други спортисти от града, но под ръководтството на техните треньори. 5-годишният договор на "Аутопарс 2000" - фирмата, стопанисваща обекта към момента – изтича след по-малко от месец. Наемателите поискаха от Общински съвет Асеновград да удължи срока с още пет години. Предложението получи общо 16 гласа „за“, които не стигнаха, за да бъде прието, информира кореспондентът на Actualno.com от града.

Близо милион за озеленяване в Асеновград за 4 години

Озеленяването в община Асеновград предизвика дебат в пленарната зала на местния парламент по време на 10-тото редовно заседание на стар...

Идеята на Общината е обектът, който е с площ над 6 000 квадратни метра, да бъде отдаден на концесия. Като изискване в договарянето с бъдещия концесионер ще бъде поставено реализирането на инвестиции, свързани с инфраструктурата на комплекса. Например: съблекалня; санитарни възли; изграждане на открит спортен комплекс със силови уреди; игрища за плажен волейбол и мини футбол; други съоръжения, свързани с ползването на басейна. Процедурата по конесионирането, според експерти, ще продължи не по-малко от шест месеца. Дотогава стопанин ще бъде Община Асеновград.

Според съветникът от ДПС Мюмюн Алиджик, на този етап Общинска администрация няма готовност да стопанисва обекта. А на въпрос, отправен от Костадин Яков от ГЕРБ дали вече има инвеститор, проявил желание да инвестира точно на това място, заместник-кметът на града инженер Мария Вълканова посочи, че такъв няма. Мариан Велев от „Зелените“, гласувал с отрицателен вот за това предложение, сподели виждането си, че друг вариант е Общината да участва с проект по европейска програма. „Отделно Министерството на спорта предлага програма за възстановяване на спортни съоръжения. По-добрият вариант ще е, ако басейнът е общински. Наемът не е добра идея, защото той е с кратки срокове. Трябва да има по-дълъг период от време, за да може да се инвестира“, каза Велев. Той увери, че ще се направи всичко необходимо за предстоящия летен сезон Градският басейн в Асеновград да функционира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com