Събитията, които ще радват асеновградчани по време на празниците

2478
Събитията, които ще радват асеновградчани по време на празниците

Тази вечер община Асеновград поставя началото на Коледно-Новогодишната програма за 2016 г. В очакване на едни от най-светлите зимни празници в града предстои вълнуващ месец, наситен с песни, танци и празнично настроение. Във „Вълшебни светлини” на 5-ти декември ще грейне Коледната елха на площада в Асеновград. Тя е естествена и е засадена преди много години пред сградата на Общината.

Ето и програмата за празничния месец:

– днес - на 02.12.16 г. /петък/ от 18 ч. в Студио „Нагледна” /на улица ”Тракия” №7 очаквайте мултимедийна инсталация на Райчо Станев, именувана „Небето над Берлин”.

– на 05.12.16 г. /понеделник/ точно в 17:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” започва празничният спектакъл преди запалване коледните светлини на елхата. В него ще участват магическо шоу на Ледената кралица Елза, огнено шоу „Дивинитас”, денс формация „Косара, ОДК „Васил Левски”, спортен клуб „Валентина”, клуб по спортни танци „Асеновец”.

– на 06.12.16 г. /вторник/ от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще бъдат обявени резултатите от конкурса за доброволческа инициатива на 2016 г. на името на Донка Пашкова. Ще бъде връчен и призът „Рицар на добрата воля”.

– на 07.12.16 г. /сряда/ от 15 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще бъде открита изложбата „И ние можем да творим”, създадена от апликации и рисунки на деца със специални потребности от ОУ „Петко Каравелов”. От 18 ч. в същите ден и място ще станете свидетели на Акордеонното шоу на студентите от класа на Ангел Маринов при Музикална академия Пловдив.

– на 08/12.16 г. /четвъртък/ от 17:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” /при лошо време в Градската библиотека/ ще се проведе Коледен концерт на ФФ„Карлък”.

– на 09.12.16 г. /петък/ от 17:30 ч. в Исторически музей ще бъде открита традиционната Коледна изложба на самоуки майстори занаятчии. От 18 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще може да се насладите на „Тайнството на българската полифония” - концерт на мъжка ВФ „Светоглас”, с участието на водещите от „Иде нашенската музика” - Даниел Спасов и Милен Иванов.

– на 10.12.16 г. /събота/ от 10:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ е организирано поетично матине „В памет на Димчо Дебелянов”.

– 12.12.16 г. /понеделник/ от 18 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще започне Празничен концерт на Теодосий Спасов и формация.

– на 13.12.16 г. /вторник/ от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще се проведе Коледен поздрав от талантите на ПГ „Цар Иван Асен II”.

– на 14.12.16 г. /сряда/ от 14 ч. в ресторант „Амбелино” е организиран Коледен бал за деца в неравностойно положение. В същия час в Камерна зала на НЧ „Родолюбие” ще се състои Коледна работилница и изложба на децата от школите по приложно и изобразително изкуство при читалището. В 17:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов“ /при лошо време в Градската библиотека/ ще чуете Коледния поздрав от талантите на ОУ „Отец Паисий”.

– на 15.12.16 г. /четвъртък/ от 17:30 ч. в Старинно училище „Свети Георги” ще бъде открита изложбата „Дойдох в Станимака да пиша”, съставена от икони от зографи, работили в Асеноград в първата половина на 19-ти век. Пак там ще се проведе и Кръгла маса на тема „Църквата през Възраждането - национален, политически и социален капитал на българите”. Точно в 18 ч. в Камерна зала на НЧ „Родолюбие” ще започне „Коледна магия” с балет „Терпсихора” и школата по пиано при НЧ „Родолюбие”.

20 социално уязвими деца ще получават топъл обяд 86 дни

20 деца със статус „социално уязвими“ от СОУ „Свети Княз Борис I“ в Асеновград получиха топъл обяд днес. Инициа...

– на 16.12.16 г. /петък/ от 13 ч. в ПГ „Свети Патриарх Евтимий” ще се проведе Благотворителен базар и работилница за празнични прически и грим. В същия час в Етнографската къща ще започне празнична възстановка „На гости у дома”, с участието на деца и младежи от Дневния център за деца с увреждания, ДТС „Мечта” при НЧ „Родолюбие” и ОДК „Васил Левски”. От 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” ще се състои „Коледа, свята си ти!” - коледен концерт на НЧ „Свети преподобни Паисий Хилендарски”.

– на 17.12.16 г. /събота/ от 10 ч. в Туристически информационен център ще бъде организиран Благотворителен базар в помощ на децата в неравностойно положение, иницииран от „Български форум за Тоше Проески”. В 11:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” предстои Коледен концерт на ТФ „Везеница”. От 16 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще започне Коледна фиеста с телевизионната героиня Дора изследователката. След това са организирани Детска дискотека и Коледен базар на детски книги.

– на 18.12.16 г. /неделя/ от 11:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” /при лошо време в Градската библиотека/ ще се състои Празничен концерт на ОДК „Васил Левски” и ФА „Капитан Петко войвода” при ТД „Родопи”, по повод 172 г. от рождението на капитан Петко войвода.

– на 19.12.16 г. /понеделник/ от 17: 30 ч. на площад ”Академик Николай Хайтов” ще чуете Любими мелодии, в изпълнение на Представителен духов оркестър при ВВС. В 18 ч. в Камерна зала на НЧ „Родолюбие” ще се проведе Танцов спектакъл на децата от школата по народни танци при читалището. Половин час по-късно в ресторант „Амбелино” ще стартира Коледен младежки бал под егидата на кмета на общината доктор Емил Караиванов.

– на 20.12.16 г. /вторник/ от 14 ч. в Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград ще започне Весела клоунада за децата там. А в 16 ч. в Комплекса за социални услуги „Гергана” в село Нареченски бани предстои „Коледни неволи” – интерактивно представление за потребителите на институцията. От 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще бъде открита Коледна изложба на асеновградски художници.

4 000 подписа срещу митрополит Николай, вече месец отговор от Синода няма

Подписката срещу поведението и действията на митрополит Николай вече е внесена пред Светия Синод, съобщиха инициаторите на инициативата...

– на 21.12.16 г. /сряда/ от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще се проведе Благотворителен коледен концерт и базар в подкрепа на асеновградчанина Ники, който страда от онкологично заболяване. В 19 ч. в Камерна зала на НЧ „Родолюбие” ще започне „Лятна бирария”от Марин Маринов - постановка на театрална работилница за мечти при читалището.

– на 22.12.16 г. /четвъртък/ от 17:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” ще се проведе Концерт на финалистката от „Х фактор” Дара и танцова формация „Светещите хора”.

– на 23.12.16 г. /петък/ от 11 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” започва „Коледа е дошла” - поздравът на талантите от СОУ „Свети княз Борис I”. Веднага след тях, в 12 ч. ще чуете и „Вълшебни деца с вълшебни крила” - позравът на талантите от СОУ „Свети Свети Кирил и Методий”.

– на 24.12.16 г. /събота – Бъдни вечер/ от 11 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” ще се проведе традиционният Коледен крос до Асеновата крепост и Концерт на детски формации. Половин час по-късно в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще се състои и концерт на музикално студио и ВФ „Калина Малина” - „Коледна магия”.

– на 31.12.16 г. /събота/ от 23 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” асеновградчани и гости на града ще имат възможността да посрещнат заедно Новата 2017 г. с оркестър „Щуро маке”. Веднага след това е организирана и Новогодишната наздравица със станимашки мавруд под звуците на празнични илюминации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com