Учители се обединиха в помощ на абитуриентка, която няма пари да отиде на бала си

2620
Учители се обединиха в помощ на абитуриентка, която няма пари да отиде на бала си
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

С 300 лева бе подпомогната бъдещата абитуриентка от асеновградското село Тополово, която поради финансови причини не може да присъства на бала по повод завършването си, който ще се състои на 26.05.19 г. в Пловдив. Мирослава Ботева е ученичка в 12-ти клас на ПГ по ХВТ "Свети Димитрий Солунски". Инициативата да поиска помощ от градската управа е именно на колектива на училището.

Родителите на момичето не са в състояние да платят както таксата за бала, така и да й осигурят необходимото облекло. Бащата има здравословен проблем, а месечният доход на майката е крайно нисък. Мирослава има и по-малка сестра, която е ученичка в 4-ти клас. Общинските съветници на Асеновград бяха единодушни в решението си за подкрепа на абитуриентката и отпуснаха средствата.

Тройно по-малко абитуриенти си позволяват да се показват през прозорците на колите

Има много заснети нарушения, има и глобени. За три дни балове има 32 заснети клипа с абитуриенти, които са се показали през прозорците ...

Освен на девойчето от Тополово местният парламент подпомогна финансово и още няколко лица и формации. Еднократна социална помощ в размер на 1 500 лева бе отпусната на Териториалната организация на слепите в Асеновград. Средствата ще бъдат оползотворени за срещи, разговори, празници, художествена самодейност, спортни състезания и екскурзии, свързани с историческото минало и настоящето на България, както и други мероприятия, в които участват членовете на организацията.

С 300 лева бе подпомогната и Елена Пейкова. Жената е вдовица и е с поставена диагноза "Злокачествено новообразувание на правото черво". Тя поиска финансовата помощ, за да покрие разходи по закупени медицински консумативи за извършване на операция. 45-годишният Стефан Димитров, пък, получи социална подкрепа от общинарите, в размер на 100 лева, с цел заплащане на наем за общинско жилище и за закупуване на храна и дрехи. Мъжът е с 65% намалена работоспособност с диагноза "Grand mal припадъци, неуточнени" и е на постоянна медикаментозна терапия.

За Филиз Бекирефендиева, която е на 31 г. и със 100% намалена работоспособност, Общински съвет-Асеновград отпусна 720 лева. Жената е диагностицирана с "Множествена склероза", от 16-годишна възраст. Тя е в тежко здравословно състояние в момента, като се придвижва с помощно средство и това налага до нея постоянно да има човек. Еднократната помощ ще бъде ползвана за наемане на човек за период от шест месеца. Подпомогнати финансово чрез решение на Общинския съвет в града бяха също Калинка Сашева - с 300 лева и Юксел Мустафов - със 720 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com