В 2 ч. тази нощ изключват водните помпи в Асенoвград

5959
В 2 ч. тази нощ изключват водните помпи в Асенoвград

Точно в 2 ч. тази нощ ще бъдат спрени водните помпи, захранващи Асеновград, заради което целият град ще остане на сухо задълго.

Очаква се до към 7 ч. утре /31.08.17 г./, докато водопроводната мрежа се пресуши, хората да има вода. Това съобщи за Actualno.com Иван Трайков – заместник-управител на ВиК-Асеновград. През целия ден ще бъдат извършвани планирани ремонтни дейности в различни зони на града.

Шестима първокласници в село Мулдава, седем – в Златовръх

Точно шестима първокласници ще прекрачат прага на класната стая в ОУ „Отец Паисий“ в асенoвградското село Мулдава през нова...

Водопроводна връзка трябва да се положи на кръговото кръстовище при Общинския пазар. На улиците „Стою Шишков“, „Росица“, „Дружба“ и „Цар Иван Асен II“ предстои подмяна на спирателни кранове. Отстранени ще бъдат и три аварии, възникнали на улиците „Княз Борис I“ и „Първомайска“. Сменен ще бъде един пожарен хидрант на улица „Капитан Райчо“. „Очаква се всички планирани дейности да бъдат извършени в рамките на деня.“, уточни Трайков.

Той подчерта, че независимо от това, кога ще бъде пусната водата, са необходими часове, за да се напълни водопреносната мрежа. Първите, при които ще достигне живителната течност, са жителите от ниската зона – при Казармата в Асеновград. Най-късно водата ще потече от чешмите на хората, които живеят в квартал Изток, тъй като там има водоем, от който захранването се осъществява чрез хидрофор. Очаква се това да се случи в късните часове на 31.08.17 г.

„Понякога се получава така, че направени изкопи се срутват. Друг път фирмите, извършващи дейностите по проекта за Водния цикъл, късат тръби, въпреки, че на изпълнителя е предоставен подземен кадастър. Това са част от причините, поради които възникват допълнителни аварии, и отново се налага да спираме водата в различни части на Асеновград.“, обясни в заключение Иван Трайков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Асеновград