В Асеновград стартира конкурс за хумор и сатира на тема „О, времена, о, нрави“

8904
В Асеновград стартира конкурс за хумор и сатира на тема „О, времена, о, нрави“

Стартира Четвърти национален конкурс за хумор и сатира с международно участие „Голямата къща на мъдрите хора“ в Асеновград. Темата на поетичната надпревара този път е “О, темпора, о, морес” или “О, времена, о нрави“, съобщава кореспондентът на Actualno.com за града.

Конкурсът е анонимен, като всеки участник следва да изпрати до три неподписани творби на хартиен носител. Екземплярите на произведението трябва да са в три броя, събрани в голям плик. В него се поставя малък плик плик с имената и координатите на твореца. Участниците могат да изпращат кратки форми: фейлетони, миниатюри, стихотворения, басни, епиграми и афоризми. Размерът на творбата не трябва да е повече от една машинописна страница.

Ученици ще четат стихове на Христо Ботев на метростанцията при Софийския университет

Ученици от софийски гимназии днес ще четат на глас стихотворения на Христо Ботев на метростанция "Софийски университет Св. Климент Охри...

Произведения ще бъдат оценени от компетентно жури, а най-добрите Община Асеновград ще награди с парични награди. За първото място е подготвена сума от 800 лева. Класираното на втора позиция произведение ще получи 600 лева. Третата награда е в размер на 400 лева. Крайният срок за изпращане на творбите е 21.04.16 г..

Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на тържествена церемония на 21.05.16 г. в Градска библиотека “Паисий Хилендарски”. Адресът, до който трябва да са адресирани творбите, е: град Асеновград, п. к. 4230, Община Асеновград, площад “Академик Николай Хайтов” №9, до старши експерт “Други дейности по културата” Александра Тръмбева, стая 511 Б.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com