Защитена става детската градина в село Тополово

1792
Защитена става детската градина в село Тополово
Снимка: Actualno.com

Включват детска градина „Щастливо детство”, разположена в асеновградското село Тополово, в Списъка на защитените детски градини.

През предстоящата учебна 2018 г./2019 г. в нея ще се обучават едва 36 малчугани. 14 от деца са на 5 г., а останалите 22 са 6-годишни. Четири от всички пътуват от село Леново, тъй като там липсва детска градина. За целта Община Асеновград е осигурила безплатен транспорт на малчуганите до учебното заведение.

Отмениха решението за застрояване на зелена площ в Асеновград, собствениците искат обезщетение

Общинските съветници на Асеновград отмениха решението си от октомви минлата година, чрез което се разрешава зелена площ да бъде превърн...

Ако детска градина „Щастливо детство” бъде закрита, тогава ще се наложи всички деца да пътуват до града, на разстояние от около 18 километра. Това учебно заведение е единственото в този район и обхваща децата в предучилищна възраст не само от Тополово, а и от Леново, Долнослав и Новаково.

В селото има основно училище, но там няма разкрити подготвителни групи за деца в задължителна предучилищна възраст, поради липса на подходящ сграден фонд. Най-близката детска градина е в село Мулдава – на разстояние от 13 километра. Тя е с капацитет за две групи. През 2018 г./2019 г. заведението ще бъде посещавано от общо 48 деца от населеното място и не е възможно да бъдат приети още 36 малчугани от село Тополово.

Според Закона за предучилищното и училищното образование, за защитена се счита детска градина, която ако бъде закрита, най-малко осем деца в задължителна предучилищна възраст ще пътуват на не по-малко от 14 километра по наличната пътна мрежа до най-близката друга детска градина.

„Щастливо детство” в Тополово функционира в специално построена сграда с добре поддържана материална база. Учебното заведение е общинско и се финансира от Община Асеновград.

Огромен графит краси Асеновград, за да напомня да пазим природата

Огромен графит е изрисуван на една от външните стени на бившия Битов комбинат в Асеновград, разположен в центъра на града, предаде коре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com