Азербайджанският газ по ТАП може да потече в началото на 2020 г.

5783
Азербайджанският газ по ТАП може да потече в началото на 2020 г.

Консорциумът по проекта за строителството на Трансадриатическия газопровод (ТАП) планира да започне доставки на азербайджански газ по този тръбопровод в началото на 2020 г., заяви управляващият директор на проекта Ян Брадшоу на конференция в Баку, предаде Интерфакс.

„Пълномащабните работи в рамките на проекта ще започнат през 2016 г. Част от дейностите обаче ще започнат още през лятото на тази година. Имаме някои проблеми, но се надяваме да ги решим и да завършим работата навреме, така че в началото на 2020 г. азербайджанският газ да потече по тръбопровода на ТАП“, отбеляза Брадшоу.

Гърция променя условията за Трансадриатическия газопровод

Гърция променя условията на споразумението за изграждане на Трансадриатическия газопровод. Гръцкият министър на енергетиката Панайотис ...

По думите му за реализирането на проекта е нужно подписването на 50 000 договора за закупуване на земя в Гърция (20 000), Албания (12 000) и Италия (18 000).

Брадшоу отбеляза, че голямо значение има строителството на интерконектори, посредством които газът от газопровода ТАП ще може да се доставя в други страни на Европа. В частност, посредством интерконектора Гърция - България ще може да се обезпечи 40% от потреблението на газ в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com