Хейг: Европа е на ръба на нова Студена война с Русия

20962
Хейг: Европа е на ръба на нова Студена война с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Европа е на ръба на нова Студена война с Русия, която може да продължи с години, каза външният министър на Великобритания Уилям Хейг и предупреди Русия срещу действия, които може да доведат до дестабилизиране в Източна Украйна, пише The Guardian.

Хейг посочи, че целият свят смята референдума, в който мнозинството от жителите на Крим гласуваха в подкрепа на отделянето от Украйна и присъединяването към Русия, за незаконен.

Крим е получил първия транш от руската финансова помощ

Крим е получил първия транш от руската финансова помощ. Това заяви пред РИА Новости първият вицепремиер на Крим Рустам Темиргалиев. По...

Той добави, че усилията за достигане на политическо разрешение на кризата ще продължат. Хейг обаче отсъди, че провалът на преговорите между държавния секретар на САЩ Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров е знак за това, че Русия не се стреми към успокояване на напрежението.

Помолен от BBC да опише мащаба на кризата, Хейг каза: „Не мога да го опиша като нова Студена война, но това ще зависи от посоката на събитията през следващите дни.”

Той каза, че Русия вече е подложена на сериозна изолация, като изтъкна, че само тя използва правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН в края на миналата седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com