Имами издават списание срещу "Ислямска държава"

4548
Имами издават списание срещу "Ислямска държава"

Ново онлайн списание, фокусирано върху борбата с пропагандата на „Ислямска държава“, започна да се издава на английски език, след като група от британски имами и теолози решават да обединят усилия срещу джихадистите, съобщава „Гардиън“.

Онлайн изданието се нарича „Хакика“ и според интернет страницата си има за цел „да покаже реалността зад „Ислямска държава“. Сайтът на списанието е модерен и свързан с всички най-посетени социални мрежи и за това си има причина: младите хора биват привличани от добре изградени интернет форуми и издания, които вдъхват респект и са в крак с новите технологии. Целта на „Хакика“ е да насочи вниманието към умерените идеи и чрез социалните мрежи да покаже грешното тълкуване на исляма от страна на проповедниците близки до „Ислямска държава“.

Оланд отрича думи на Путин за евентуален съюз между Асад и сирийската опозиция

Френският президент Франсоа Оланд не е предлагал формиране на съюз между силите на сирийския президент Башар ал-Асад и умерената опозиц...

До момента „Хакика“ вече има два броя, фокусирани върху връзката между „Ислямска държава“ и бежанската криза в Европа, а също и разглежда как „Ислямска държава“ успява да създаде контрол върху контролираните територии в Ирак и Сирия.

„Под управлението на „Ислямска държава“ виждаме безразборни убийства (на мюсюлмани и немюсюлмани), убийства на имами и учени, които излагат колко джихадистите нямат връзка с религията; виждаме покваряване на свещени закони, разрушаването на джамии и места за поклонение. Нищо не оправдава поробването на невинни млади момичета“, пише ислямският теолог Мохамад ел Шаркауи в изданието.

Според „Ню Йорк Таймс“ над 30 000 чужденци са влезли в Сирия към днешна дата, много от тях с намерение да се присъединят към джихадистката групировка.

Автор: Руслан Трад

Русия иска логистична подкрепа за ИД

Русия поиска от страните, които се борят с групировката ИД, информация за дислокацията на терористите в Сирия, съобщи руското военно ве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com