Индийското правителство в неравна борба индийците да ползват тоалетни

6469
Индийското правителство в неравна борба индийците да ползват тоалетни
Снимка: Getty Images/Guliver

Индийското правителство е изпратило в селските райони на страната армия от инспектори, които да преброят тоалетните, или по-скоро - липсата на такива, пише Global Post.

Това гигантско усилие е част от кампанията "Чиста Индия", подета от премиера на страната Нарендра Моди - ориентиран към бизнеса реформатор, който заяви плана си до 2019 г. всяко индийско домакинство да има тоалетна.

Обичаите, корупцията и старите предпочитания обаче му пречат да изпълни своето намерение.

"Правителството дава пари за строителството на тоалетни, но не сме сигурни дали това изобщо се случва", заявява Сандя Сингх от министерството на питейната вода и санитарния контрол.

"Създаваме база данни, където доброволци да отчитат резултатите. Предпочитаме да има и фотографии, за да не повторим някой район два пъти", заявява тя.

Липсата на тоалетни води до увеличаване на случаите на инфекции, причинени от паразитни червеи, както и случаите на диария, които могат да имат фатален край.

Почти 70% от всички домакинства в селските райони на Индия нямат тоалетни към 2011 г. Според данни от преди 2 години на Световната здравна организация 620 млн. индийци, половината от общото население от 1,2 млрд., облекчават своите нужди на открито.

Изследване на водещо издание в страната сочи, че почти 40% от хората, извършващи физиологичните си нужди сред природата, предпочитат именно този начин.

Според тях този "метод" е по-комфортен и удобен, позволява им да се разходят на открито, да нагледат земеделската си земя и да подишат чист въздух. Тези хора всъщност виждат този начин на облекчаване като част от един здравословен и природосъобразен живот.

Индийските власти обаче са твърди в намерението си да променят хигиенните навици на населението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com