X
 
 

Китайският посланик у нас обяви кога ще е пикът на заразата с коронавируса

4484 0
Китайският посланик у нас обяви кога ще е пикът на заразата с коронавируса
Снимка: Getty
Пикът на заразата с коронавируса се очаква в средата или края на февруари. Това каза посланика на Китай у нас Дун Сяодзюн.

По думите му още не установен със сигурност източникът на заразата. Той предостави последните данни за заболеваемостта в Китай - до 24 часа на 11 февруари в 31 китайски провинции са регистрирани 44 653 потвърдени случая, като с летален изход са 1113.

Голяма карантина във Виетнам заради китайския вирус, какво ще стане с китайската икономика?

Комуна във Виетнам от 10 000 души ще бъде поставена под карантина поради опасения от разпространението на новия коронавирус, предаде БГ...

Той уточни, че не трябва да се говори за блокада на китайския град Ухан, а за мерки с цел да се намалят рисковете от разпространение на вируса.

Помолен да коментира конспирационните версии за появата на вируса Дун Сяодзюн отговори, че са важни фактите, а не спекулациите, защото те не помагат за ограничаването на заразата.

"Това е нов коронавирус с по-силно разпространение и затова китайското правителство предприема тези строги мерки.", каза още посланикът в интервю за bTV и уточни, че ваканцията за учениците се удължава, а в предприятията се организира по-гъвкаво годишният отпуск.

Посланикът уточни, че едната болница е построена за 10 дни с 1000 легла, а друга за 12 дни с 1600 легла. За мобилни болници се използват стадиони и конферентни зали.

Toyota реши да остави заводите си в Китай затворени за още седмица

Японският автомобилен гигант Toyota заяви, че ще удължи спирането на работата на китайските си фабрики с една седмица до 16 февруари, з...

Според него заразата ще има кратковременно влияние върху китайската икономика, но в крайна сметка то зависи от развитието на епидемията и от взетите мерки. Дун Сяодзюн допълни, че тенденцията на развитие на китайската икономика няма да се промени.

Actualno.com

Етикети:

Съвет за всяка зодия за месец МАРТ
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ

Ето какво трябва да научи всяка зодия този месец Овен Никога няма да успеете, ако никога не полагате усилия. Телец Не можете...