Москва предупреди Анкара за "пагубни последствия" от турски военни действия срещу Русия

16663
Москва предупреди Анкара за "пагубни последствия" от турски военни действия срещу Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Военният аташе към турското посолство в Москва контраадмирал Ахмет Гюнеш в неделя беше спешно извикан в Министерството на отбраната на Русия, за да разговаря с руския заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов. Това съобщи пресслужбата на руското военно ведомство, предаде ТАСС.

"Турският военен дипломат беше ясно предупреден за възможните пагубни последствия от необмислените действия на Анкара срещу руския военен контингент, изпълняващ мисии в борбата с международния тероризъм в Сирия“, съобщи министерството, цитирано от "Фокус".

Русия изведе в орбита космически апарат с военно предназначение

Въздушно-космическите сили на Русия изведоха от космодрума Байконур с помощта на ракета-носител "Протон-М" космически апарат с военно п...

"По-специално беше изразена нашата дълбока загриженост относно определени провокативни действия на турската страна по отношение на руския патрулен кораб в Егейско море, който, за да избегне сблъсък с турски кораб, е бил принуден да открие предупредителен огън от разстояние, което гарантира, че турския кораб няма да бъде засегнат“, добавя Министерството на отбраната.

"Контраадмирал Ахмет Гюнеш веднага обеща да уведоми Анкара за съдържанието на руското предупреждение“, съобщи ведомството.

Междувременно турската армия забрани на служителите си да посещават Русия за ваканциите в контекста на изострено напрежение между Анкара и Москва заради сваления руски бомбардировач от Турция.

Взаимоотношенията между двете страни се влошиха, след като Турция свали руски бомбардировач Су24 в края на ноември тази година.

Русия: Оглавяваната от САЩ коалиция имитира борба с ИД

Москва смята, че оглавяваната от САЩ коалиция по-скоро имитира борба със забранената в Русия терористична групировка "Ислямска държава"...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com