ОАЕ забрани на мюсюлманите да участват в проекта "Марс 1"

85245
ОАЕ забрани на мюсюлманите да участват в проекта "Марс 1"
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Духовници издадоха фетва, която забранява на мюсюлманите да живеят на Марс. Те смятат, че опитът да се създаде дом на Червената планета не бил ислямски, пише в. "Дейли мейл".

"Такова пътешествие само в една посока е реална опасност за живота и никога не може да бъде оправдано от исляма", заявили духовниците от Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Защо водата на Марс е била годна за живот

Водата на Марс е била напълно годна за зараждането на живот в нея. Поредното доказателство за това беше изпратено преди време от марсох...

Фетвите са предписания за правилен духовен живот, но понякога са използвани като категорична заповед за поведение. Например духовният водач на талибаните Молла Омар издаде фетва да се убиват американци и да се разрушават статуите на Буда в Афганистан.

Комитетът при Висшия съвет по исляма на ОАЕ забранил на мюсюлманите да участват в международния проект "Марс 1". В него се планира да бъде извършен еднопосочен полет до Червената планета. Целта е на Марс да бъде създадена постоянна колония от заселници до 2025 г.

"Защитата на живота от всички възможни опасности и поддържането на сигурността са подкрепяни от всички религии. Ясно е посочено в стих 29.04 на свещения Коран: "Не убивайте себе си или други хора", заяви комитетът, ръководен от проф. д-р Фарук Хамада.

 

Над 200 хил. доброволци от 107 държави са кандидати за мисия до Марс

Над 200 хиляди доброволци от общо 107 държави са подали кандидатури за мисия до Марс в рамките на проекта "Mars One", съобщава ИТАР-ТАС...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com