Путин нареди изтегляне на руските сили от Сирия

11775
Путин нареди изтегляне на руските сили от Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Руският президент Владимир Путин е разпоредил на армията да започне изтеглянето на основната част на руските сили от Сирия, подчертавайки, че руската военна намеса била постигнала в голяма степен своите цели, съобщи ТАСС.

Операцията ще започне утре, 15 март.

Саудитска Арабия увери Русия, че ще сътрудничи за мира в Сирия

Путин обясни на краля на Саудитска Арабия са съвместното изявление на Руската федерация и САЩ относно Сирия. Руският президент Владими...

"Надявам се, че днешното решение ще бъде добър сигнал за всички страни в конфликта. Надявам се, че това значително ще повиши доверието на всички участници в процеса.", каза още руският президент и уточни, че руските бази - морската в Тарсус и авиационната Хмеймим ще функционират в предишния си режим. Те трябва да бъдат надеждно защитени от суша, море и въздух, уточни още Путин.

"Част от военното ни групирование се намираше в Сирия традиционно в продължение на много години, а днес трябва да изпълни много важната функция за контрол за прекратяването на огъня и създаването на условия за мирен процес", смята руският президент.

Държавният глава е наредил на външния министър Сергей Лавров да ускори участието на Руската федерация в организирането на мирния процес в Сирия. 

Говорителят на Путин Дмитри Песков заяви, че руският президент е обсъдил и съгласувал решението си за началото на извеждането на войските с Башар Асад.

Путин и Обама приветстваха примирието в Сирия

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Барак Обама приветстваха примирието в Сирия. Това заяви самият Путин в изя...

Сирийският президент е изказал дълбоката си признателност на Русия за помощта ѝ в борбата с тероризма и оказаната хуманитарна помощ на сирийския народ.

Двамата са изразили надежда, че преговорите в пълен формат между правителството на Сирия и представителите на опозицията в Женева ще допринесат за конкретни резултати, допълни още ТАСС.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com