Радикален ислямист организирал атентатите в Джакарта

2390
Радикален ислямист организирал атентатите в Джакарта

Индонезийският радикален ислямист Бахрун Наим, който вероятно се укрива в Сирия, е организатор на серията терористични актове в Джакарта, съобщава ръководителят на столичната полиция Тито Карнавиан, цитиран от ТАСС.

Според органите на реда Наим сега се намира на територията на сирийската провинция Ракка и воюва в редиците на терористичната групировка "Ислямска държава".

Нови взривове в центъра на Джакарта

Нови взривове се разнесоха в центъра на Джакарта, съобщава Reuters, като се позовава на тв Kompas TV. На мястото на инцидента е пристиг...

"Наим иска да стане лидер на регионалното крило на ИД в Югоизточна Азия. Но има и други претенденти", заявил пред журналисти шефът на джакартската полиция. По думите му атаката в Индонезия е била призвана да "докаже правото на Наим на персонално лидерство" в региона. Карнавиан също потвърдил, че и петимата терористи, които устроиха атаката в Джакарта, се явяват индонезийски граждани.

Наим, бивш собственик на интернет кафене в провинцията Централна Ява, през юни 2011 година е осъден на 2,5 години затвор за незаконно притежание на оръжие и нарушаване на решима на извънредно положение. Според спецслужбите след освобождаването той напуснал републиката и заминал за Сирия.

Двама мирни жители – граждани на Индонезия и Канада – са загинали в четвъртък в резултат на атаките на терористите в Джакарта. Според уточнени данни на полицията още 26 души, включително австрийци, немци и холандци, са били ранени. Трима екстремисти са били унищожени, двама са извършили самоубийствени атентати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com