Ще спаси ли принцеса Хая децата си?

15979
Ще спаси ли принцеса Хая децата си?
Снимка: Getty Images/Guliver

На 13 ноември във Върховния съд на Лондон се състоя второто изслушване по съдебния спор между принцеса Хая и нейният съпруг емирът на Дубай Мохамед бен Рашид ал Мактум.

Делото разглежда правата за децата, а не развода между двамата. Финансовите въпроси също не са се обсъждали, съобщи Al-Khaleej Online.

Не предварително заседание в края на юли принцеса Хая е поискала защита за децата си от принудителен брак, насилие, посегателство и разврат.

Къде избяга принцесата на Дубай?

"Смята се, че принцеса Хая е избягала от мъжа си Мохамед бин Рашид ал-Мактум - емирът на Дубай, в Европа. Но информацията не е потвърде...

Принцесата се присъедини към дългия списък на влиятелни и богати личности, които са подали искове в съдилищата във Великобритания по граждански дела. 

Искът за "защита срещу принудителен брак" се регулира от Закона за гражданска защита срещу принудителен брак от 2007 година. 

Във Великобритания този закон е в защита на онези, които са принудени да сключат брак без тяхното пълно съгласие. Той защитава и жертвата на принудителния брак от неговите последици.

Съдията може да разпореди конфискуването на паспортите на лица, заплашени от принудителен брак, ограничаване на контактите или общуване с потърпевшите. Нарушителите са заплашени от лишаване от свобода до 5 години. 

Принцеса Хая е подала и иска за забрана на посегателство и развращаване на децата ѝ, в съответствие на Семейния кодекс на Англия и Уелс.

Съпругата на емира на Дубай го напусна, поиска убежище в Германия

Принцеса Хая, съпруга на емир на Дубай Мохамед бин Рашид ал-Мактум е избягала от съпруга си с децата, съобщи The Sun. Отбелязва се, че...

Процесът може да продължи години, но когато става въпрос за деца в инструкциите на английското семейно прави приоритет се дава на благополучието на децата, затова спорът трябва да бъде разрешен възможно най-бързо. 

70-годишният Мохамед бен Рашид ал Мактум е вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ. Той сключва брак с принцеса Хая през 2004 година. Тя е негова шеста жена. Шейхът има 20 деца от различни бракове.

Припомняме, че Хая не е първата жена, избягала от емира. Преди години дъщеря му Латифа направи опит за бягство, но бе върната. От тогава никой не зная нищо за нея. Предполага се, че жестоко отношение на Мохамед бен Рашид ал Мактум към дъщеря му е една от причините за бягството на принцеса Хая. 

Неин адвокат е Фиона Шакълтън, която е защитавала принц Чарлз при развода му с принцеса Даяна, а така също е защитник и на синовете му Уилям и Хари.

Вижте историята за бягството на принцеса Хая в тази СТАТИЯ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

САЩ, Канада и Великобритания с нови санкции срещу Иран

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com