Смъртоносният вирус MERS се разпространява в Южна Корея

13177
Смъртоносният вирус MERS се разпространява в Южна Корея

Все по-голямо става разпространението на смъртоносния вирус MERS в Южна Корея. Властите в страната затвориха над 200 начални училища в опит да противодействат на заразата, пише BBC.  

Само за ден в Южна Корея бяха регистрирани пет нови случая на заразяване, с което общият брой на болните достигна 30 души. Двама вече станаха жертви на коронавируса.

Светът през 2014 година: Вирусът ебола

„Гладът убива много повече хора от ебола, но богатите не могат да умрат от него. Затова около ебола има паника, а около глада &nd...

В сряда президентът на Южна Корея Пак Кън Хе свика извънредно заседание с участието на представители от сферата на здравеопазването и експерти, които да обсъдят мерките по въвеждането на карантина.

Към настоящия момент по данни от Световната здравна организация в света има 1,1 хил. души, които са носители на смъртоносното заболяване. Жертви на MERS до този момент са станали 436 души.

Вирусът бе регистриран за първи път в Саудитска Арабия през 2012 г. Пълното му име е Middle East Respiratory Syndrome. Наподобява пневмония, но в по-остра форма, симптомите са висока температура, кашлица и пристъпи на задух. Случаи на вируса е имало в няколко страни по света, включително и в САЩ.

Предупрежденията за нови смъртоносни щамове стават все повече

Опасността от нови щамове бактерии, които са устойчиви на лекарствата, е по-голяма от помените в климата. До 10 млн. души годишно мога...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com