Турция арестува 10 заподозрени за терористичния акт в Истанбул

1489
Турция арестува 10 заподозрени за терористичния акт в Истанбул

Полицията на Турция е арестувала 10 заподозрени в причастност към терористичния акт в Истанбул, в който загинаха немски граждани. Според NTV са им предявени обвинения в тероризъм, съобщава ТАСС.

След терористичния акт на площад „Султан Ахмет“, където терорист извърши самоубийствен атентат в група туристи от Германия, полицията е провела антитерористична операция в няколко града на страната.

Близките на атентатора от Истанбул знаели, че от две години е мъртъв

Две години преди Набил Фадли да окървави на 12 януари площада пред Римската базилика в Истанбул, семейството му знаело, че той е загина...

В резултат са задържани 17 души, заподозрени в непосредствена причастност към нападението и връзки с „Ислямска държава“, която пое отговорност за атентата.

Шестима от задържаните били освободени поради недостатъчно улики, 10 са арестувани. Спрямо още един 18-годишен от задържаните се води разследване. На арестуваните са повдигнати обвинения в "членство във въоръжена терористична организация" и "предумишлено убийство".

В резултат на взрива на 12 януари в Истанбул загинаха 10 и пострадаха 17 души, повечето от които – чужденци. Камикадзе се взриви в група туристи, които се намирали недалече от трамвайна спирка на площад „Султан Ахмет“. Извършителят на атентата бил сириец със саудитски произход, член на „Ислямска държава“, пристигнал на територията на Турция като бежанец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com