Увеличават се броят на заразените от смъртоносния Близкоизточен респираторен синдром в Южна Корея

6100
Увеличават се броят на заразените от смъртоносния Близкоизточен респираторен синдром в Южна Корея
Снимка: Getty Images

Между властите в Южна Корея се появиха разногласия по въпроса как ефективно да се справят с ограничаването на заразата от Близкоизточен респираторен синдром (MERS), след като четвърти пациент почина от болестта и бяха открити пет нови случая, предава Reuters.

С това общият брой на потвърдените случаи на MERS в страната станаха 41, което прави Южна Корея държавата с най-голям брой заразени хора извън Близкия Изток.
Последният починал пациент е 76-годишен мъж, който е бил в същото отделение като други болни от синдрома и е страдал и от други тежки заболявания, включително рак, твърдят от здравното министерство.

Смъртоносният вирус MERS се разпространява в Южна Корея

Все по-голямо става разпространението на смъртоносния вирус MERS в Южна Корея. Властите в страната затвориха над 200 начални училища в ...

В четвъртък от местната власт на Сеул обвиниха правителството, че здравното министерство действа неадекватно и забавя информация, след като доктор, третирал болен пациент, е бил на среща, на която са присъствали още 1500 души.

Министър-председателят Муун отхвърли обвиненията и заяви, че подобни твърдения „не са базирани на факти и създават масова истерия“.

Повече от 1000 училища са затворени в Южна Корея, 3000 души са под доброволна или наложена карантина, а хиляди хора от съседен Китай, Хонг Конг и Тайван са отменили пътуванията си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com