Във Виетнам ограничават ползването на лични автомобили

22611
Във Виетнам ограничават ползването на лични автомобили
Снимка: Getty Images / Guliver

Министерството на транспорта на Виетнам представи проект за ограничаване използването на лични автомобили заради стремителното нарастване на задръстванията по пътищата.

Според законопроекта личните коли ще могат да се ползват само в определени дни и часове. Автомобилите с четни и нечетни цифри в номерата ще се движат през ден. Като компенсация на ограниченията са предлага намаляване цените на билетите в обществения транспорт, както и увеличаване броя на улиците с еднопосочно движение.

В пет големи виетнамски града, включително Ханой и Хошимин /Сеул/, няма да могат да се карат коли в повечето градски зони. Кметствата на тези градове ще трябва да изготвят планове за нормализация на пътната обстановка и да ги представят на правителството до 1 април 2014 г., предаде КРОСС.

По данни на транспортното министерство в Хошимин има 5,5 милиона автомобила при население от 7,1 милиона души, в Ханой - 4,3 милиона при 6,5 милиона жители. Стремителното увеличение на личните транспортни средства по пътищата на страната се свързва с бързата й урбанизация и масовата миграция на населението към големите й градове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com