X
 
 

Албанската опозиция щурмува неуспешно парламента (ВИДЕО)

Протестите на албанската опозиция пред парламента ескалира до опит за насилствено влизане в сградата, където парламентарното мнозинство проведе заседание.

Протестиращите хвърлиха твърд предмет по полицията, подпалиха гуми и полицията отговори с използването на сълзотворен газ.

Първите инциденти бяха наблюдавани още в самото начало на протеста, когато беше възпрепятствано влизането на депутатите в сградата на парламента и беше атакуван министърът на туризма Бенди Кльоси.

Опозицията в Албания се готви да превземе парламента?

В Албания се подготвя масов протест на опозицията, по време на който се очаква опит за насилствено влизане в сградата на законодателнат...

Въпреки призивите на полицията да спрат насилствените действия, те продължиха да настояват депутатите да прекратят сесията, на която не присъстваше премиерът Еди Рама, тъй като той отиде да посети общините в рамките на правителствената програма "За по-добра община".

Ситуацията се нажежи от обръщенията на лидерите на демократите Лулзим Баша и Социалистическото движение за интеграция Моника Кромеди, която е съпруга на президента Илир Мета, която наред с други неща каза, че Еди Рама ще има битки, докато не напусне властта.

Събралите се хиляди граждани все още стоят пред парламента, скандирайки "Рама отивай си", "Айдуци" ... По време на безредиците бяха повредени и полицейските автомобили, но ситуацията в момента е по-тиха.

На днешната пленарна сесия на албанския парламент депутатите от управляващото мнозинство приеха оставките на 57-те депутати от опозицията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
5-те зодии с най-добър вкус и усещане за стил

Всеки може да развие усещане за вкус и стил, но, някои хора от раждането имат много фин усет към красотата. Те обичат да изглежда всичко като по игла...

Последно в Актуално