X
 
 

Борисов пред посланика на САЩ в Гърция: Диверсификацията е приоритет

1010 0
Борисов пред посланика на САЩ в Гърция: Диверсификацията е приоритет
Снимка: МС
Премиерът Бойко Борисов се похвали на посланика на Съединените щати в Гърция Джефри Пиат с постигнатия напредък по изграждането на газовата връзка Гърция-България. Тя е от стратегическо значение за гарантиране енергийната сигурност в региона. Диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ за България и региона на Югоизточна Европа бе основен акцент в разговорите. Борисов подчерта и факта, че от началото на 2019г. до момента доставките на втечнен природен газ за българския пазар са 396 млн. куб. метра, в това число и 182 млн. куб. метра газ с произход САЩ.

Срещата между министър-председателя и посланика на Съединените американски щати в Гърция Джефри Пиат бе в рамките на Четвъртата среща на върха в Солун, съобщават от правителствената пресслужба.

Заместник-държавен секретар на САЩ идва в София по повод енергийната диверсификация

Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан ще пътува от 12 до 20 декември в Европа, като няма да пропусне и София, където ще бъд...

Премиерът Бойко Борисов и посланик Пиат обсъдиха и участието на България като акционер в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ до Александруполис, Гърция. Българската страна е взела решение да участва с 20% в капитала на проектната компания. В момента „Булгаргаз“ прави анализ за количествата втечнен природен газ, които предстои да резервира в рамките на втората обвързваща фаза на пазарния тест.

В хода на разговора беше дадена висока оценка за сътрудничеството между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната като партньори в НАТО, съобщава БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 24 януари
Дневен хороскоп за 24 януари

Овен Това е ден, в който да не правите нищо на своя глава, особено ако става въпрос за специализирана дейност. Доверете се на мнението на експертите. Телец Това...