X
 
 

Босна прехвърля мигранти близо до миниран район

1538 0
photo of Босна прехвърля мигранти близо до миниран район
Снимка: Getty Images/Guliver
ООН в Босна и Херцеговина съобщи, че властите в страната са прехвърлили 282 мигранти в палатков лагер близо до район с мини, останали от войната през 90-те години на миналия век.

Представителите на международната организация заявиха, че лагерът „Вучак“ е „неподходящ за обитаване от хора“. Освен мините лагерът се намира и върху бившо депо за отпадъци.

Италия налага до 50 хил. евро глоба на организации, помагащи на мигранти

Италианското правителство прие постановление, който криминализира спасяването на мигранти в Средиземно море. В бъдеще капитаните, собст...

Босненската полиция откри вчера незаконно пристигналите мигранти в две частни къщи и ги премести в палатковия лагер. Трима от мигрантите са арестувани заради оказване на съпротива на силите на реда. Общо в двете къщи са открити 182 мигранти. По време на операцията бяха ранени четирима полицаи, предаде БГНЕС.

Властите заявиха, че са прехвърлили мигрантите в палатков лагер, където ще им бъдат осигурени храна, основни удобства и медицински грижи. Това не се приема от ООН, които са на противоположното мнение. Според световната организация „Вучак“ „представлява много сериозен риск за здравето и безопасността и в момента не е оборудван за настаняване на мигранти и бежанци в съответствие с международните стандарти“.

„Мястото е разположено много близо до местата, които са минирани“ още от войната през 1992-95 г., се казва в изявлението. „Съществува и висок риск от пожар и експлозия, дължащ се на възможното съдържание на метан под земята, тъй като площадката е бивш депо“, се посочва още в документа.

ООН призова босненските власти да разрешат на мигрантите да се завърнат в Бихач, докато не бъде намерено по-подходящо място.

ООН: Средиземно море може да стане "кърваво"

ООН предупреждава, че рискът за мигранти и бежанци, преживяващи корабокрушение в Средиземно море, е по-голям от всякога поради липсата ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 5 месеца Профил на трол?
  Да те искат , а кои са тези те ? Давайте им точни определение , те не се крият и даже са закупили и actualno. Има ли тема за Враждебните мигранти и винаги се вади снимки на деца и най много и жени. И ако е СЛУЧАЙНО това според вас то напълно си заслужава да им слугувате. Враждебните мигранти тровят възхуда и в България и Правителството на борисов заедно с оп извършва Престъпления към Народа като виж още ›› им и осигурява и безплатно медицинско обслужаване. А това , че лекари Плазмодии го правят е малко по встрани тема , но те са точно такива.
 • Македонецъ 2.1 Македонецъ преди 5 месеца Профил на трол?
  И дори за децата от къде на къде ще им се осигурява и училище .Ами и учителите са ПЛАЗМОДИИ. те могат да откажат да провеждат занятия в присъствие на дете на Враждебен мигрант. Разбира се , че трябва на секундата да напуснат България заедно с мизерните им дюнерджинийци , нергилета и цялата им извратена култура. Но пък и хората могат да ги бойкотират , но доста от тях са заразени с бацила на нашест виж още ›› веника и това е огромен проблем.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  А ООН НЕ ИСКА ЛИ ДА ГИ ПРАЩАМЕ НА РИВИЕРАТА НА НАШИ РАЗНОСКИ? ТЕ ЗНАЯТ ЛИ, ЧЕ В АФГАНИСТАН И АФРИКА ТИЯ ЖИВЕЯТ В ПЕЩЕРИ И В КОЛИБИ ОТ ЖИВОТИНСКИ ЛА.НА? КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА, КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ? АФГАНИСТАН Е БЕЗОПАСЕН МОЖЕ БИ, ТА ЦЕЛИЯ СВЯТ ГИ ОХРАНЯВА ОТ ТАЛИБАНИ? НАПЪЛНИХА НИ С ТАЯ ИЗМЕТы А ИСКАТ И ДА ИМ СЛУГУВАМЕ ЛУКСОЗНО!
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...