X
 
 

България и Северна Македония ще почетат заедно Кирил и Методий в Рим

1410 1
България и Северна Македония ще почетат заедно Кирил и Методий в Рим
Българска и северномакедонска делегация заедно ще почетат делото на славянските просветители Св. Св. Кирил и Методий в Рим, предава скопското електронно издание „Плюс инфо“, цитирано от агенция "Фокус".

Според новосъздадената традиция и съгласно утвърдената програма в петък в Рим делегациите на Северна Македония и България ще поставят цветя пред плочата на Северна Македония в чест на свети Кирил в базиликата "Санта Мария Маджоре", а след това ще вземат участие в литургията в църквата "Св. Павел Ала Регола".

Стотици хористи ще изпълнят „Върви, народе възродени“ в Плевен

Близо 300 певци от 11 хорови формации ще изпълнят заедно „Върви, народе възродени“ на 24 май в Плевен. За трета поредна год...

Вечерта северномакедонската делегация ще присъства на прием в българската резиденция в Рим, след което всички гости ще посетят културно-художествена програма, организирана от Министерството на културата, с участието на музикални артисти Весна Гиновска Илкова и Дино Имери.

Държавната делегация на Северна Македония в Рим се оглавява от председателя на парламента Талат Джафери.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Македонецъ 1 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
    Е тоя талат така почита Делото на Св. БРАТЯ КИРИЛЪ И МЕТОДИ както и някой от етническата група язиди почита делото на менделсон. И това са Български просветители скрински , не са есейски или славянски , а Български.
Последно в Актуално