Ердоган забрани на "Гардиън" и "Ню Йорк Таймс" да се появяват в Турция

15675
Ердоган забрани на "Гардиън" и "Ню Йорк Таймс" да се появяват в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган яростно нападна чуждите медии в навечерието на парламентарните избори, предаде АФП. Той заповяда на британския "Гардиън" да не прекрачва границите, и заклейми "Ню Йорк Таймс" като собственост на еврейския капитал, пише БГНЕС.

Знаете ли какво пише един британски вестник за тези избори? Той твърди, че бедните мюсюлмани, които не са приели напълно западния начин на живот, нямат право да управляват своята страна, заяви Ердоган в реч в Ардахан.

Кои сте вие? Що за недодялани хора сте. Не преминавайте границите. Откога смятате, че имате право да ни съдите – обърна се той към западните медии под одобрителните възгласи на присъстващите.

От началото на предизборната кампания турският държавен глава, на когото по принцип конституцията забранява да се включва, не скъпи нападките срещу медиите – турски и чужди – позволили си са критикуват неговата политика или публикували неудобна информация за ръководения от него ислямско-консервативен режим.

Днес той отново обвини американския всекидневник "Ню Йорк Таймс", че от десетилетия води кампания срещу Турция. Сега те бълват омразата си срещу мен... Ние знаем които са ръководителите им - едрият еврейски капитал за съжаление е зад всичко това, каза Ердоган.

Партията на справедливостта и развитието на Ердоган, която е на власт от 2002 г., е очакваният фаворит на изборите в неделя, но според наблюдатели тя е на път да загуби устрема си.

Държавният глава използва целия си авторитет в кампанията на своята партия с надеждата да спечели повече от 330 от 550-те места в парламента, за да може да внесе промени в конституцията и да засили властта си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com