X
 
 

Гърция с най-много безработни висшисти в ЕС

359 1
photo of Гърция с най-много безработни висшисти в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver
Гърция е имала най-високия процент на безработица през 2018 г. сред завършилите висше образование на възраст между 25 и 39 години (19,9 процента) в Европейския съюз. Това показва проучване на Гръцката агенция за качество и акредитация (ADIP), цитирана от БГНЕС.

Въпреки че много студенти са приети в университети в Гърция, малко от тях завършват, показва още проучването. Това се разглежда главно поради феномена на така наречените „вечни студенти“ - поради система, която позволява на завършилите да удължават обучението си за неопределено време.

Около 500 мигранти от гръцкия остров Сими прехвърлени в Атина

Кораб на гръцки флот, плаващ с около 500 бежанци и мигранти от гръцкия остров Сими, пристигна късно снощи на атинското пристанище &bdqu...

Големият им брой води до раздути статистически данни и обяснява защо Гърция има най-голямото съотношение между ученици и преподаватели в сравнение с други страни от ЕС.

Според проучването делът на студентите към преподавателите е 38,7: 1, докато данните на Евростат за 2017 г. показват, че средното съотношение в Европейския съюз е 15,4 студенти на преподавател.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 4 дена Профил на трол?
    В Гюптия имало най много безработни висшисти. Между другото държавата чийто Основата и е един /Прамакедонизъм / , някакви тотални лъжи и измислици за някаква гюптска дъмокрация са и в основата на лъжите и измислиците на Франкенщайн /ес/, Личи си изключително много.