Изборите в Гърция са наложителни за целите на политическата стабилност

3734
Изборите в Гърция са наложителни за целите на политическата стабилност
Снимка: Getty Images/Guliver

"Изборите са наложителни за целите на политическата стабилност. Като се имат предвид проблемите в правителственото мнозинство, ситуацията може да се нарече всякак, но не и стабилна", заяви министърът на енергетиката Панос Скорлетис пред телевизия "Скай", цитиран от БГНЕС

Миналата седмица една трета от депутатите от управляващата партия СИРИЗА гласуваха против позицията на премиера Алексис Ципрас по време на вота за третия спасителен пакет за страната в размер на 86 млрд. евро, което го накара да разчита на опозиционните депутати, за да бъде прието предложението.

"Подобни значителни загуби на парламентарно мнозинство са безпрецедентни", каза още Скорлетис, бивш говорител на премиера Ципрас.

Депутатът от Европейския парламент Димитрис Пападимулис, който е член на партията на премиера, заяви също пред телевизията, че е "вероятно и логично" Ципрас да поиска вот на доверие като също така каза, че според него е вероятно да бъдат проведени избори през следващите месеци.

По всяка вероятност Ципрас ще реши дали да свика подобен вот след 20 август, когато е крайният срок за поредно плащане към Европейската централна банка (ЕЦБ).

До края на годината Гърция взема половината от договорените 86 млрд. евро

От 20 август до края на годината Гърция трябва да получи общо пет транша или повече от половината от новия пакет средства в размер на 8...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com