X
 
 

Макрон пише на Курти да премахне митата за Сърбия

523 0
Макрон пише на Курти да премахне митата за Сърбия
Снимка: Getty
Френският президент Еманюел Макрон изпрати писмо до премиера на Косово Албин Курти, в което го поздрави за избирането му на длъжност и призова за вдигане на митата за сръбските продукти, за да позволи диалогът да продължи.

„Първата стъпка трябва да бъде продължаването на диалога, на който съм готов да посреднича, като организирам среща на върха в Париж скоро с лидерите на Косово и Сърбия, в сътрудничество с канцлера Меркел и върховния представител на ЕС Борел“, пише в писмото на Макрон, което френският посланик в Прищина Марин Кристин Бутел връчи на Курти.

САЩ отлагат инвестициите в Косово до вдигане на митата за Сърбия

Косовският държавен радио и ТВ оператор РТК твърди, че Съединените щати са взели решение да отложат всички големи инвестиционни проекти...

Макрон пише, че продължаването на диалога предполага действия и от двете страни. Като условия затова той посочва в писмото  "спиране на сто-процентното мито от Косово и прекратяване на кампанията на Сърбия срещу признаването на Косово“.

Американският държавен секретар Майк Помпео също изпрати писмо до новоизбрания косовски премиер Курти в понеделник, като го поздрави за съставянето на правителство, но заяви, че вдигането на митата за продуктите от Сърбия и Босна и Херцеговина трябва да бъде приоритет.

Actualno.com

Етикети:

Как да разберете, че имате проблем с алкохола
Как да разберете, че имате проблем с алкохола

Когато сте пили казвате неща, за които после съжалявате? Налага ви се да отменяте срещи, тъй като сте пили предната вечер? Опитвате се да намалите...