Николич: Босна няма да просъщесвува

14886
Николич: Босна няма да просъщесвува

Босна и Херцеговина трудно ще просъществува. Това каза сръбският президент Томислав Николич в интервю за телевизията на Република Сръбска - РТРС, предаде БГНЕС.

"Задачата на Сърбия е да бъде гарант на Дейтънския договор, а това означава да запази Република Сръбска. Аз лично нищо не мога да направя за запазването на Босна и Херцеговина, ако самата тя не желае това", каза още Николич и подчерта, че през последните 20 г. разединението между хората там се е задълбочило.

Хърватите напускат, те са зад гр. Мостар. В Сараево останаха не повече от 4-5 на сто сърби. Тенденцията е сърбите да напускат Сараево.

"Възможно ли е една такава държава, където има такова разединение, да просъществува? Трудно. Трябва ли помощ от Сърбия? Каква помощ е необходима? Ние сме тук!", каза още Томислав Николич.

Според сръбския президент през цялото време след приключването на войната основната задача е била да "се отслабва Република Сръбска".

"Част от босненците се определят като турци, а самата Турция е влиятелен фактор сред босненците", каза още Николич и поясни, че всеки, който не иска да признае този факт, бяга от истината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com