Николич допуска да се наложи приемането на нова резолюция за Косово

19808
Николич допуска да се наложи приемането на нова резолюция за Косово

Сръбският президент Томислав Николич не изключва националният парламент в Белград - Скупщината да се наложи да гласува нова резолюция за Косово, предаде БГНЕС.

Предстоят ни най-чувствителните преговори с властите в Прищина, които ще засегнат темата за правосъдието, каза още Николич. Според него властите в Белград трябва да имат ясна позиция по този въпрос.

Сърбия и Косово се договориха за съда в Косовска Митровица

На поредния кръг преговори между Белград и Прищина, състоял се в Брюксел при посредничеството на ЕС, двете страни се договориха за р...

"По въпроса за правосъдието дори в самата Сърбия нямаме ясно регулирани отношения. В Косово трябва да имаме възможно най-добрите съдии", поясни сръбският президент. "Ако от мен бъде поискано да представя пред Скупщината нова резолюция за Косово, аз ще направя това, няма да бягам от отговорност", подчерта още Николич и добави: Няма да може да получим всичко, което искаме, но няма да загубим и всичко, което се иска от другата страна.

Томислав Николич призова новото правителство, което ще се ръководи от Александър Вучич, да изработи стратегия за преговорите с Прищина. Тази стратегия ще трябва да бъде обсъдена и от новия състав на Скупщината, каза още сръбският държавен глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани