Нови скандални разкрития в Македония - за смъртта на журналист

6405
Нови скандални разкрития в Македония - за смъртта на журналист

Лидерът на опозицията Зоран Заев разпространи шокиращи телефонни разговори на вътрешния министър Гордана Янкуловска за смъртта на македонския журналист Никола Младенов, предаде БГНЕС.

Младенов загина преди две години, на 26 март 2013 г., при съмнителни обстоятелства. Той бе сред най-известните критици на режима на Никола Груевски.

От записите става ясно, че Младенов е открит през мобилния телефон, а самият мобилен апарат след това не е открит. Говорителят на Янкуловска Котевски признава, че разследването се води от пълен непрофесионалист.

По повод на критиките и съмненията за официалната информация за смъртта на Никола Младенов, Янкуловска казва буквално следното: "И къде ще пишат - във Фейсбук, ха ха ха... Ай, стига с този Младенов. Има сто пъти по-важни неща от Младенов".

Янкуловска и говорителят на МВР Иво Котевски разказват за умопомрачителни СМС-и, които се изпращат на журналисти. СМС-ите са от типа: "Видяхте какво стана с Николчо! Кой е следващият".

В друго съобщение до премиера Никола Груевски Янкуловска пише: "Има една неприятна информация. Има боя върху колата на Младенов".

Зоран Заев поиска да започне ново разследване за смъртта на "великия македонски журналист Никола Младенов". "Искам да Ви съобщи, че имаме над 10 000 подслушани телефонни разговори на журналисти", подчерта Заев.

Тази вечер се очакват нови протести в Скопие - трети поред. Преди два дни се стигна до сблъсъци, при които бяха ранени десетки граждани. Спонтанният протест стана час след като лидерът на Социалдемократическият съюз Зоран Заев разкри, че Груевски и Янкуловска са се опитали да скрият полицейското убийство на 21-годишния младеж Мартин Нешковски и да обвинят за смъртта обикновен охранител. Нешковски бе убит по време митинг на управляващата партия на Груевски ВМРО-ДПМНЕ в центъра на Скопие през юни 2011 година.

Заев съобщи, че няма информация кога ще продължат преговорите с посредничеството на Европейския съюз в Брюксел за изход от тежката политическа криза. Заев призова за мирни протести и да не се подават на провокации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com