X
 
 

Сасоли пристига на посещение в Северна Македония

493 0
photo of Сасоли пристига на посещение в Северна Македония
Снимка: European Parliament
Новоизбраният председател на Европейския парламент Давид Сасоли пристига на посещение в Северна Македония, предава скопската телевизия "Канал 5".

Преди посещението си в страната Сасоли заяви, че блокирането на преговорите с Европейския съюз е разкрило пред обществеността на континента важността на проблема и изрази увереност, че френското вето е малка пречка, която ще бъде преодоляна в следващите месеци.

Сасоли: Приемаме споразумението за Brexit, ако го одобри Лондон

Европейският парламент е готов да ратифицира новото споразумение за Brexit до напускането на Великобритания на 31 октомври, ако то бъде...

В Скопие италианецът ще проведе срещи с държавния глава Стево Пендаровски, с премиера Зоран Заев, с председателя на парламента Талат Джафери и с лидерите на политическите партии. Очаква се Сасоли да изнесе реч пред депутатите в законодателния орган в Скопие.

Преди визитата в Скопие Сасоли заяви още: "Посещението в Северна Македония и много скоро след това в Албания, е от най-голямо значение за мен лично в този момент. Знам, че населението и в двете страни беше силно разочаровано от неспособността на Съвета да постигне съгласие за започване на преговори за присъединяване поради ветото на няколко държави-членки. Разбирам и споделям това разочарование. Албания и Северна Македония постигнаха реформите, които поискахме от тях и сега заслужават да бъдат възнаградени за техните изключителни усилия. Още повече, че искам да призова гражданите и най-вече младото поколение: Не се отказвайте от надежда, моля, останете на европейския път. Европейският парламент стои с вас.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители