X
 
 

Сондажите за петрол на "Роснефт" в Черно море не дават резултат

2054 0
photo of Сондажите за петрол на "Роснефт" в Черно море не дават резултат
Снимка: iStock/Guliver
Очакванията на „Роснефт“ след сондажните дейности за въглеводороди в шелфа на Черно море засега не се оправдават. Това съобщи директорът на компанията Игор Сечин на годишното събрание на акционерите във вторник, предаде ТАСС.

„Засега нашите очаквания не се потвърждават на този етап, но ние ще продължим да работим и ще вземем съответстващите решения“, заяви той в отговор на въпрос дали компанията има бъдещи планове да продължи да търси нефт в Черно море.

Над 4 тона пластмаса дневно влизат в Черно море през Дунав

Дунав всекидневно „транспортира“ повече от 4,2 тона пластмаса към Черно море, т.е. – 1 533 тона годишно, посочва румъ...

По неговите думи се планира провеждането на допълнителни изследвания и се провежда проучване на геологическата информация, отбелязва още агенция "Фокус".

Припомняме, че проектът за пробиване на първия сондажен кладенец в района на западната част на Черно море трябваше да бъде реализиран съвместно с Eni – стратегическият партньор на „Роснефт“, но в края на 2018 година италианската компания съобщи, че спира работата с руските си колеги по този проект.

При подготовката за сондиране е извършено сеизмично проучване в размер на повече от 4 хиляди линейни километра чрез двуизмерен метод и на над 3 хиляди квадратни километра чрез 3D метод, завършени са комплексни инженерно-геоложки проучвания.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...