X
 
 

Стачка зарина Атина и Солун в боклук

353 0
photo of Стачка зарина Атина и Солун в боклук
Снимка: iStock/Guliver
Общинските работници по чистотата в Атина, Солун и други големи гръцки градове трябва да продължат и в сряда със стачка, която остави хиляди тонове загниващи боклуци по улиците на фона на неочаквано топлото време, пише в. „Катимерини“, цитиран от БГНЕС.

Работниците протестират срещу закона за растеж на консервативното правителство, който позволява да бъдат приватизирани определени общински санитарни мощности, обслужването на осветлението и парковете, както и проекти за отдих.

Земеделските производители в Гърция готови за блокади

По информация на българското посолство в Гърция земеделските производители в страната продължават стачната си готовност, но към момента...

Действащите закони също позволяват частни проекти, но новата разпоредба ги улеснява, като изисква само подкрепата на кмета и неговите или нейните общински съветници, докато в момента е необходимо абсолютно мнозинство в общинския съвет.

Работниците се противопоставят на това, като го смятат за приватизационен стремеж, който би могъл да изложи на риск работните им места. Те обещаха да продължат действията си, като в четвъртък започнат 24-часова национална стачка. Тогава законопроектът за растеж трябва да бъде гласуван в парламента.

Според POE-OTA, профсъюза на общинските работници, новите разпоредби ще доведат и до увеличаване на общинските такси.

В опит да успокоят работниците, няколко кметове се ангажираха публично да не уволняват общински служители.

В Деня на труда Гърция парализирана от стачка по суша и вода

В Гърция отбелязват Деня на труда с транспортна стачка. До 00:00 ч. срещу сряда няма да се движат тролейбусите и крайградската железниц...

Стачките, които продължават вече от няколко дни, доведоха до купчини боклуци в Атина и други градове.

В много квартали сметищата вече преливат, а общинските власти апелират гражданите да не изнасят боклука си през следващите няколко дни.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално