Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Трябва да станат на пепел": Гръцки анархисти се заканиха на училищата и университетите

01 април 2024, 09:37 часа • 1217 прочитания

„Всяко училище, университет и изобщо образователна институция трябва да бъдат превърнати в пепел", се посочва в изявление на гръцки анархисти на уебсайта на Athens Indymedia късно в неделя, предава Kathimerini.

Защо?

Групатата анархисти започна атака срещу формалната образователна система, както частна, така и публична, твърдейки, че нейната цел е да „опитоми и цивилизира индивидите чрез внушаване на ценностите и принципите на системата на господство, като по този начин произвеждайки дисциплинирани роби и лоялни поданици.

„Училището допринася за изграждането на едно разочаровано общество, съставено от послушни и лесно манипулируеми граждани, които се примиряват с упадъчния си живот“, заявяват анархистите. ОЩЕ: С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Признаха си за палежите

Анархистите поеха отговорност за палеж в квартал Зографу в централна Атина, който унищожи няколко превозни средства, включително пет частни училищни автобуса, на 14 март.

Групата заяви, че вандализмът е отмъщение за неотдавнашни полицейски операции, насочени към премахване на самоселници от общежитията в университетския кампус в Зографу и прекратяване на подобна окупация в Аристотеловия университет в Солун. ОЩЕ: Подпалиха училищни автобуси в центъра на Атина (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес