X
 
 

Турция представя брониран боен електромобил

1900 0
Турция представя брониран боен електромобил
Снимка: iStock/Guliver
Турската отбранителна компания и производител на автомобили „Отокар“ представи първата в страната бронирана бойна машина, задвижвана с електричество, която ще бъде тествана и готова за придобиване в рамките на една година.

В изказване на пресконференция в комплекса "Отокар" в провинция Сакаря в Северозападна Турция, председателят Сердар Гьоргюч заяви, че „Акреп II“ ще бъде първата стъпка на Турция в областта на електрическите, хибридните и автономни военни превозни средства, предаде БГНЕС.

От САЩ обмислят да наложат санкции на Турция

Съединените щати ще наложат санкции на Турция и ще замразят доставянето на американски изтребители F-35, ако страната пристъпи към прид...

Автомобилът от ново поколение ще бъде показан за първи път, след като всички работи по конфигурирането бъдат завършени, на 14-ия Международен панаир на отбранителната промишленост, който ще се проведе в Истанбул между 30 април и 3 май.

Отбелязвайки, че превозното средство е проектирано както с електрически, така и с дизелови двигатели, Гьоргюч каза, че "ще бъде въведена изцяло електрическа версия и дизеловата версия ще бъде готова за закупуване в рамките на една година".

Гьоргюч отбеляза, че „Акреп II“, която съчетава предимствата на подвижност, оставяне на ниска топлинна следа и висока скорост, като същевременно вдига по-малко шум от своите аналози, има електрически мотор, който е способен да отговори на нуждите на армиите по целия свят. "Пробегът на превозното средство ще бъде около 250 километра, но може да бъде увеличен с нови енергоемки батерии", коментира още експертът.

Actualno.com

Етикети:

  • И какво правим при един евентуален ядрен удар??? 1 И какво правим при един евентуален ядрен удар??? преди 10 месеца Профил на трол?
    Електричеството спира,колата блокира и екипажа умира...
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
    това на площада по време на парад ли се случва?
    : 1 !