Заев: Груевски трябва да подаде оставка 6 месеца преди изборите

14815
Заев: Груевски трябва да подаде оставка 6 месеца преди изборите

Политическите разговори в Македония за кратък период от време трябва да доведат до споразумение за оттеглянето на премиера Никола Груевски най-малко 6 месеца преди формирането на ново правителство. Това заяви Зоран Заев, лидер на основната опозиционна партия в страната СДСМ, по време на срещата си с българския министър на външните работи Даниел Митов. 

Двамата обсъдиха резултатите от преговорите между политическите партии в Брюксел на 10 юни и перспективите за намиране на трайно решение на политическата криза в Република Македония.

Груевски: Ще си тръгна, когато народът реши на избори

Двете основни политически партии в Република Македония - управляващата на премиера Никола Груевски и опозиционният Социалдемократичес...

Митов и Заев се обединиха и около необходимостта от дълбоки реформи в страната, което е в интерес на гражданското общество и европейската й интеграция. Лидерът на СДСМ изрази твърдата си подкрепа за подписването на Договор за добросъседство и приятелство с България.

"Груевски ще замине от властта, когато народът реши това на избори и направи такава преценка, а не когато амнистираният престъпник Заев ще поиска това. Амнистираният престъпник Заев няма да дочака да гледа такъв филм", се казва в съобщението от партията на Груевски от събота.

 

 

Заев: Ще се разбере кой е виновен да няма споразумение

"Ще се разбере политикът, заради когото вчера не се постигна споразумение", заяви лидерът на СДСМ Зоран Заев след завръщането си от Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани