Заев: Приоритет трябва да са държавните, а не личните или партийни интереси

921
Заев: Приоритет трябва да са държавните, а не личните или партийни интереси
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Зоран Заев се срещна днес с Андрю Пейдж, директор за Западните Балкани в британското министерство на външните работи.

На срещата Пейдж заявил, че регионът има нов импулс и този положителен климат в голяма част е благодарение на постиженията на Македония и следващите стъпки, които трябва да направи държавата са напредък в интеграцията.

Зоран Заев: Изграждаме приятелство с България, отбелязваме общата ни история

"Аз съм много внимателен човек. И правя всичко възможно за изграждането на приятелство. Виждате, че оставям суетата настрани. Република...

На срещата, както беше съобщено от правителствената пресслужба, се стигна до заключението, че е необходимо всички в страната да поемат отговорност за успеха в този важен процес.

„Знаем, че трябва да сме отговорни и да предприемем стъпки, защото само по този начин ще осигурим бъдещето на гражданите, икономически и по отношение на сигурността. Убеден съм, че мнозинството от гражданите ще излязат на референдума и ще гласуват за Македония в ЕС и НАТО. Това, което е важно, е всички политически субекти да оставят личните и партийни интереси и да се определят за държавните интереси, това означава да излязат и да се произнесат на референдума“, казал Заев.

Македонският премиер посочил, че анкетите показват поддръжка сред болшинство от гражданите, които виждат Македония в ЕС и НАТО, защото знаят, че това са перспективите за младежта и държавата.

„Изпратихме послания, като граждани и като държава, в европейски дух, че можем да изградим приятелства. Аз също вярвам, че на референдума ще направим друго правилно решение за бъдещето на сегашните поколения, за нашите деца и за нашата страна“, каза премиерът Заев.

Румен Радев посика Анекс към Договора с Македония

Президентът Румен Радев не смята, че македонският премиер Зоран Заев се е извинил за думите си, че Илинденското въстание е македонско. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com