Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидат за президент на БФС предложи Христо Стоичков да бъде включен в Изпълкома

03 март 2024, 13:59 часа • 25313 прочитания

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Захариев даде обширно интервю, в което разкри детайли от своята програма за развитие на футбола у нас. Той изложи доводите за кандидатурата си и предложи легендата Христо Стоичков да бъде включен в Изпълкома на родната централа.

Защо се кандидатира Георги Захариев за президент на БФС

"Искам да се върна към първата ми кандидатура - през октомври 2021 година. Тогава исках да предизвикам дебат и да изложа моите идеи. Тогава написах най-подробната програма по отношение развитието на детско-юношеския футбол. В нея имаше 30 точки с проблеми и решения и мога да твърдя, че поне пет от тях бяха използвани от БФС, въпреки че Борислав Михайлов нямаше никаква изложена програма", започна Захариев в предаването "Арена Спорт" по БНТ.

ГРАДЕВ ЗА ГОНЗО: "Не може измамник с фалшива диплома да бъде президент на БФС!"

Пас към миналото

Основните тези на кандидата за президент на БФС

"Предложенията ми тогава продължават да бъдат актуални и сега с изключение на тези въпросни пет точки. Основните теми са обучението на методисти, неизграждането на национален стадион, по което се различавам с останалите, и подбирането на един дрийм тим, който да "задвижи кораба" без значение кой ще стане президент. Моята идея е специалистите в дадена област да присъстват в Изпълкома независимо кой откъде идва. Не сме партии да се делим след това", смята кандидатът за президент на БФС.

"Списъкът с имена за Изпълкома трябва да започва с Христо Стоичков"

"Трябва да бъде преструктуриран и самият Изпълком. Това е Министерският съвет на футбола. Трябва да има опозиция в него, като задължително хората там трябва да започват с името Христо Стоичков. Ние имаме това златно богатство. Не знам дали той би приел подобно предложение, но смятам, че листата на всеки един кандидат трябва да започва с него. Стоичков трябва да участва под някаква форма. Това е човек, който отваря портали към други измерения. Какви са връзките на Михаил Касабов? Да не забравяме, че имаме и лица като Димитър Бербатов и Стилиян Петров", каза Захариев.

ОЩЕ: "Честит празник, но усмивки няма, защото българският футбол е роб на схемаджии!"

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес