Лечков: В ЦСКА да се стягат, нямат нужда от моята помощ

9011
Лечков: В ЦСКА да се стягат, нямат нужда от моята помощ
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде кратко интервю пред "Тема Спорт". Разговорът е за назначаването на Любо Пенев за треньор на Ботев, представянето на ЦСКА и шансовете някой отбор да наруши хегемонията на Лудогорец.

Г-н Лечков, ще попречи ли работата на Любослав Пенев в Ботев Пловдив на националния отбор?

Оправдаха Лечков по делото за водния цикъл на Сливен

Върховният касационен съд /ВКС/ потвърди оправдателната присъда на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков по делото за водния цикъл в град...

- В крайна сметка няма кой знае какво да се коментира, след като Изпълкомът го е решил и одобрил. Не виждам как работата му в Ботев ще се отрази негативно на националния отбор. Напротив, ежедневната работа може да е в плюс на всеки един треньор. Националният отбор има за цел да се класира на Евро 2016 и трябва да я изпълни. Няма накъде повече. Казал съм го още в самото начало, при тегленето на жребия. Любо си го знае, с него работим дългосрочно,' че трябва вече да имаме и резултати. 10 години минаха от последното ни класиране на голям форум.

Как ще коментирате успеха на юношеския национален отбор до 19 г.?

- Браво на момчетата и треньорите. Те са добра надежда за бъдещето на българския футбол. Явно все по-добре започва да се работи с младите таланти.

Какво е мнението ви за формата на А група -10 или 12 отбора?

- Дано Хасково и Марек да вземат лиценз. Все пак, като сме взели решение за 12 отбора, 12 да бъдат. Но както виждате, навсякъде е трудно с финансирането. Няма пари, няма спонсори, собствениците и президентите изнемогват, няма и публика. Така че се прави почти невъзможното.

Четвъртите в света се събират отново

БФС ще събере всички играчи, треньори и щабо­ве на националните отбо­ри, които са представяли България на световни първенства, ...

От ЦСКА ви обявиха за техен представител в Изпълкома. Каква е оценката ви за представянето им през изминалия сезон?

- В ЦСКА си имат задачи, които да си гонят, така че да се стягат. За нас в Изпълкома всички отбори са еднакви. Това, че сме играли навремето в ЦСКА, не значи, че трябва да взимаме нетрадиционни решения. Засега на "Армията" се справят - с лицензи, със селекция, с плащания. Нямат нужда аз да им помагам.

Способен ли е Стойчо Младенов да върне шампионския дух в ЦСКА и да триумфира с титлата?

- Откъде да зная? Да стават първи, като искат.

Ще успее ли най-накрая някой да наруши хегемонията на Лудогорец?

Прокуратурата иска ново гледане на обвинението за длъжностно присвояване срещу Лечков

Днес, 15 май, Върховният касационен съд ще гледа искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на дело с подсъдим бившия...

- В Лудогорец работят правилно и резултатите са налице. Сега с отиването на Любо Пенев в Ботев ще стане по-интересно и ще се вдигне още нивото на А група. Левски са с нов треньор, Литекс не е за подценяване. На мен ми се ще всеки кръг да бъде интересен и развръзката да е накрая.

Има ли потенциал Лудогорец да пробие до групите на Шампионската лига?

- Пожелавам им го от все сърце," както и на всеки един български отбор, който ще ни представя в евротурнирите. Това е добре за родния футбол.

Как вървят нещата със Сливен, който се спаси от изпадане в селските групи буквално в края на сезона?

- Сливен е дългосрочен проект. Имаме концесия, държим стадиона. Младите сега се обиграват и в най-скоро време ще започнат да се представят доста по-добре. Живот и здраве след една-две години ще дойде и тяхното време. Но както вече казах, пари като няма, е трудно. Цялата ситуация в България е тежка и сложна и това се отразява и на спорта като цяло. Когато нямаш икономика, когато държавата ти е нестабилна... няма как да стане. Нещата са вързани.

Йордан Лечков: Не съм карал с 240 км/ч

През последните дни се появиха серия от публикации, според които Йордан Лечков е шофирал с 240 км/ч на пътя след Пазарджик в посока Соф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com