Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец взе Суперкупата след драма с дузпи срещу ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

10 февруари 2024, 17:18 часа • 5416 прочитания

Лудогорец спечели Суперкупата на България, след като победи ЦСКА 1948 след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши при резултат 1:1 като точен за „орлите“ бе Оливие Вердон, който се разписа от наказателен удар. Тимът от Бистрица изравни с попадение на Неделко Пишчевич. Столичани пък играха повече от 45 минути с човек по-малко, тъй като Джонатан Перейра бе изгонен с втори жълт картон в самото начало на второто полувреме.

Лудогорец поведе от дузпа

Лудогорец стартира отлично срещата и още в 10-ата минута получи право да изпълни дузпа, след като Джонатан Перейра повали Бърнард Текпетей в наказателното поле на ЦСКА 1948. Зад топката застана Оливие Вердон, който с точен удар матира Даниел Наумов. До края на първата част двата тима си размениха по още няколко добри положения, но до нов гол така и не се стигна.

ЦСКА 1948 изравни след страхотна асистенция на Чочев

В самото начало на второто полувреме ЦСКА 1948 остана с човек по-малко на терена, след като Джонатан Перейра получи втория си жълт картон в срещата и бе пратен под душовете. Тимът от Бистрица обаче реагира по отличен начин и в 62-ата минута изравни. След центриране от корнер Ивайло Чочев много елегантно отклони топката с пета и Неделко Пишчевич от близко разстояние изравни.

Малко преди края на редовното време Лудогорец бе много близо до победен гол, но ударът на Якуб Пьотровски от далечно разстояние срещна напречната греда на Даниел Наумов. До последния съдийски сигнал повече попадения не паднаха и двубоят трябваше да се реши след изпълнение на дузпи.

Лудогорец показа по-здрави нерви при дузпите

💪 Край на мача. Победа за Лудогорец с 5:3 след дузпи ⌨️ Какво се случи по време на мача 👉...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Saturday, February 10, 2024

При наказателните удари точни за Лудогорец бяха Квадво Дуа, Тодор Неделев, Аслак фон Витри и Оливие Вердон. Изстрелът на Якуб Пьотровски пък бе отразен от Даниел Наумов. За ЦСКА 1948 се разписаха Педриньо и Емил Ценов, докато Серджио Падт отрази удара на Бирсент Карагарен, а изстрелът на Реян Даскалов срещна страничната греда.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес