Тодор Янчев: Не деля отборите на фаворити и аутсайдери

985
Тодор Янчев: Не деля отборите на фаворити и аутсайдери
Снимка: Бойко Димитров/Actualno.com

Треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори пред медиите преди двубоя с Ботев Враца. Той сподели, че не дели отборите на фаворити и аутсайдери, като допълни, че тимът му подхожда към всеки съперник отговорно и концентрирано. Младият специалист също така бе категоричен, че по това време на годината терените у нас на горе-долу на едно ниво и трудната настилка не трябва да се използва като оправдание.

Тодор Янчев не спести похвалите си за предстоящия противник, като заяви, че Ботев е доста добър отбор, който е много дисциплиниран и подреден.

“Нагласата ни за предстоящия мач с Ботев Враца е само и единствено за победа. Ще срещнем един доста добър отбор – подреден, дисциплиниран. През този сезон ние имаме своите цели и ги гоним. Мислим единствено за победата. В този момент всички терени са на едно и също ниво. Трябва да се абстрахираме от терена. Ние имаме по-добрите играчи. Въобще не мислим за терена. Не приемам оправдание, че теренът е крив, имал дупки. Ние имаме по-добрите играчи и това въобще не трябва да ни бъде оправдание“.

Треньорът на „червените“ коментира и думите на изпълнителния директор на клуба Добрин Гьонов, който вчера заяви, че ако ЦСКА 1948 победи в преките двубои тимовете, които са пред тях в класирането – ЦСКА и Лудогорец, то отборът може да се намеси в борбата за титлата.

ЦСКА 1948

На въпрос на Actualno.com дали смята това за постижимо Янчев обясни, че не дели отборите на фаворити и аутсайдери и допълни, че няма полза, ако един тим взима точки от големите съперници, а губи срещу по-малките.

„Слушах какво каза нашият изпълнителен директор. Нека да гледаме мач за мач. Сега на дневен ред е Ботев Враца. Аз не деля отборите на фаворити и аутсайдери. Към всеки един ще подхождаме максимално отговорно и концентрирано. Няма полза, ако взимаш точки от големите, а даваш на малките. Фокусът ни сега е Ботев Вр. Като свърши първенството ще теглим чертата и дай Боже да изпълним нашата основна цел“.

Накрая Тодор Янчев взе отношение и за контузията на централния нападател на отбора Александър Колев. Той получи контузия на мача с Хебър Пазарджик, като претърпя операция. Според специалиста офанзивният футболист ще е аут от терените поне месец и половина.

„Неприятна ситуация се получи с нашия централен нападател. Той получи травма още в 15-ата минута на мача с Хебър Пазарджик. Той обаче сам доигра мача. Лично аз не разбрах, че има травма. Има фрактура на петата метатарзална кост. Той бе опериран и ще се възстановява около месец и половина. Той вече започна своята рехабилитация. Това е голяма загуба за нашия отбор“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Пас към миналото": Четирите легенди, вкарали по 4 гола във Вечното дерби (ВИДЕО)

Николай Костов: Разочарован съм, виновникът си заминава (ВИДЕО)

Илиан Илиев намекна, че ще остане в Черно море след края на сезона (ВИДЕО)

Марин Петков коментира протеста на фенове срещу Наско Сираков (ВИДЕО)

Черно море удържа Левски и си осигури минимум бронзовите медали (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

ВИДЕО: 20 фенове на Левски блокираха терена с транспарант "Сираков - вън!"

ВИДЕО: Радостта на Лудогорец след рекордната 13-та титла

Стамен Белчев: Ще направим всичко възможно ЦСКА да завърши втори

Лудогорец хвърли шампионски бой на ЦСКА, грозни сцени белязаха мача (ВИДЕО)

Арда продължава да мечтае за Европа след обрат срещу разколебан Ботев Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ