X
 
 

Евродепутат дари 20 000 лв. на Благоевград

581 0
photo of Евродепутат дари 20 000 лв. на Благоевград
Снимка: Славея Йорданова
Днешната сесия на общинския съвет в Благоевград започна с добра новина. Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков ще дари на община Благоевград 20 000лв. Парите ще бъдат разпределени за изграждане на детска площадка на алеята в парк "Бачиново". Новината беше съобщена още в началото на сесията, лично от кмета на града д-р Атанас Камбитов и беше бурно аплодирана от всички общински съветници.

Паркът в Благоевград няма специално обособено място за деца. Повечето ресторанти по алеята имат изградени детски кътове, които обаче са само за клиентите на самите ресторанти. С новата придобивка, паркът би придобил много по-конкурентен вид, особено за родителите с деца, които всекидневно правят разходка сред природата на парка.

Евродепутатът Новаков е един от най-яростните противници на пакетът "Мобилност" в Европейския парламент. Той сподели в серия от интервюта позицията си, свързана с това, че пакетът не трябва да бъде въведен. Според него, текстовете не са балансирани, както и нямат компромиси. Той внесе, заедно със свои колеги, поредица от призиви за промяна на пакета, а освен това направили и личен експеримент, като пропътува десетки хиляди километри на тир, заедно с един български шофьор, за да се доближи до техните проблеми и ежедневие.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители