Андрей Новаков: Докладът срещу Унгария щеше да раздели Европа на Източна и Западна

2877
Андрей Новаков: Докладът срещу Унгария щеше да раздели Европа на Източна и Западна
Снимка: Славея Йорданова

Докладът срещу Унгария, с който се целеше да й се отнеме гласът, е опит за саморазправа и щеше да раздели Европа на Източна и Западна. Още колко да позволяваме това? Шенген, еврозоната, двойни стандарти при храните, а сега и това.

Това каза на извънреден брифинг евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по повод обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че премиерът Бойко Борисов води двойна външна политика - една в България и една навън. Тези ѝ думи бяха опровергани лично от Борисов, който каза, че разцеплението е именно в левицата, предаде репортер на БГНЕС.

Унгария се обяви срещу автоматичното продължаване на антируските санкции

Унгарският външен министър Петер Сийярто смята, че ЕС трябва да води дискусии по продължаване или отмяна на антируските санкции, а не д...

„Съчувствам на Нинова, защото предполагам, че е тежко да виждаш, че основният ти политически опонент прави това, което говори. По отношение на Унгария считам, че сме изключително последователни, в това което направихме и нямаше нито един мой колега от ГЕРБ в европейския парламент, който да гласува в подкрепа на доклада, призоваващ за санкции срещу Унгария. Този доклад беше направен така, че да се използва за саморазправа срещу Унгария”, заяви Новаков.

Тома Биков беше категоричен, че изразената позиция от Нинова е лична, а не на партията, която вече не слуша лидера си. В доказателство на думите си депутатът посочи, че евродепутатите на БСП са гласували различно.

"Европейският лидер на г-жа Нинова г-н Станишев е подкрепил санкциите, г-н Неков, който попадна случайно в ЕП, е бил „против”, г-н Курумбашев е бил в залата, но не е гласувал, а г-н Пирински изобщо не е бил в залата, въпреки че според г-жа Нинова това е най-важната точка. Явно Нинова изразява лична позиция, а не на БСП. Още повече, че г-жа Нинова свиква партията си и взема позиция, след като е минало гласуването", каза Биков.

Той коментира, че му е крайно неприятно за пореден път да опровергава думи на един политик, станал известен с прозвището г-жа Лъжа, и добави, че това не е политически сблъсък, а сблъсък между една лидерка и реалността.

Радев за санкциите срещу Унгария: Запушването на устата не е европейски принцип

Изключването и запушването на устата не са европейски принципи, а работят против Европейския съюз. Това каза президентът Румен Радев в ...

„Добре лъже, но все по-недобре с времето започва да се справя и с тази длъжност“, каза още той и отправи покана към Корнелия Нинова, ако споделя принципите на ГЕРБ да стане индивидуален член на ЕНП и да подкрепя техните е позиции. В заключение Биков каза, че не е ясно кога темата за санкциите срещу Унгария ще бъде поставена в Съвета на ЕС. Той добави, че това може да се случи след 1,2 дори 3 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика