Опасно ли е в Благоевград повече, отколкото другаде? 

4231
Опасно ли е в Благоевград повече, отколкото другаде? 
Снимка: БГНЕС

Благоевград, смятан за мнозина като студентски рай, не изглежда толкова опасен вечер. Улиците са по-пълни, отколкото през деня. Редица заведения, ресторанти и дискотеки отварят врати, красивият град се превръща в оживено място, където семейства отиват на семейна вечеря, а влюбени двойки се разхождат из градския парк.

Дали това е постоянно състояние обаче?

Местата, на които не искате да сте в Кюстендил, когато е тъмно

Млада жена със блестяща кариера стана жертва на убийство, извършено по изключително жесток начин. Трагичният случай с журналистката Вик...

Най-известното място на града безспорно е парк "Бачино". Алея, заобиколена от ресторанти, води до красиво езеро и несравнима природа. Това обаче не се оказва идилия, когато посетиш алеята вечер. Осветлението почти го няма, патрулиращи полицаи не се виждат, а шанса някой спокойно да те нападне е доста голям.

"Стремим се да не се отделям много от най-осветената част на алеята и никога не се качваме до езерото по тъмно:, коментират жители на града пред Actualno.com.

И докато младите студенти харесват нощния Благоевград заради възможностите на нощен живот, то по-възрастното население не посещава дискотеки: "Не харесваме дискотеките, защото често стават боеве между различни компании", споделят по-зрелите благоевградчани.

От МВР донякъде също потвърждават тази версия: "Нямаме статистика за най-опасни места или места, където са станали най-много престъпления. Въпреки това можем да кажем, че от началото на годината най-много подобни сигнали са получени от центъра на града", коментира пред Actualno.com говорителката на ОД на МВР-Благоевград.

Местата в Асеновград, където не изглежда безопасно да сте сами

Трагедията, която се разигра в Русе в последните дни, безспорно е една от най-зловещите, случвали се някога в у нас. Безпричинно и прин...

Благоевградчани помнят и много истории за среднощни нападения. Едно от тях е от съвсем скоро, когато градът осъмна със зловещата новина, че жена е била нападната, докато се е  прибирала от работата. 47-годишната жена е нападната и ограбена в района на една от най-престижните гимназии- Националната хуманитарна гимназия в Благоевград, като е била застигната от двама непознати. Единият я ударил по главата, а вторият издърпал чантата ѝ, след което избягали. На викащата за помощ жена се притекли младеж и девойка, които извикали полиция и линейка. Инцидентът стана през септември тази година.

Две седмици пък по-рано, точно на 15-ти септември, градът отново се буди от вой на линейки, след като група младежи от престижния Американски университет започват масов бой. Монголци, които учат в университета, се скарали с група българи. Суматохата първо станала в една от най-известните дискотеки на центъра, а после боят се пренесъл пред вратите на общежитието. Трима от пострадалите бяха настанени в болница, а общежитието понесе много материални щети.

Безспорно обаче криминален инцидент, който изуми цялата страна остава показното убийство на 58-годишната Снежка, застреляна от упор, от бивш приятел на дъщеря ѝ, докато се прибирала от работа.  Убийството се случи в края на юли тази година, а Снежка намери смъртта си, пред вратите на своя дом в благоевградския квартал "Струмско". Камери в квартала няма, но полицията бързо намери убиеца на Снежка, който се оказа известния в района Радослав Стипцаров-Соколето. Той се барикадира в къща в кюстендилско село, а по-късно от полицията съобщиха, че се е самоубил.

Случаят на Снежка предизвика вълна от недоволство в града, а хиляди благоевградчани поставиха цветя пред заведението, което тя държеше.

Безопасни ли са местата за спорт и почивка в Пловдив?

Зловещото убийство на Виктория Маринова в Русе отново постави болезнения въпрос със сигурността на гражданите в населените места. Както...

След всичките тези случаи, дойте време да попитаме и Общината - планира ли поставяне на видеонаблюдение в града? Кметът на града д-р А. Камбитов направи пресконференция, на която съобщи, че се започва изграждането на видеонаблюдение за над 2 милиона лева. Системата ще обхване целия град, като модерната техника дори ще може да отчете номерата на колите, които евентуално извършват нарушение. Цялата система и апаратура ще бъде под контрола на полицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com