Пътят за Гърция - по обходен маршрут

4347
Пътят за Гърция - по обходен маршрут
Снимка: БГНЕС

Движението по път II – 19 от Банско за Гоце Делчев и Гърция бе спряно в понеделник в 12,30 часа. Това стана с решение на АПИ и полицията. Целта е второкласният път за южната ни съседка да се укрепи и възстанови след пропадането му заради обилните дъждове, предаде Стандарт нюз.

В момента шосето е осеяно с големи пукнатини. Пострадалият участък е около стотина метра, малко след разклона за с. Кремен. Според специалистите проблемът се дължи на слягане на земните маси, в резултат на което е поддала и асфалтовата настилка. Движението към Гоце Делчев и Гърция се осъществява по обходен маршрут, който бе предварително направен. Регулира се със светофарна уредба.

Свлачище затруднява движението на пътя Девин-Михалково

Ново свлачище падна на пътя Девин - Михалково. Земна и скална маса са се свлекли на пътното платно при 87-ми километър. В момента там...

Досега трафикът по основното шосе се осъществяваше в едната лента, тъй като другата е пропаднала. По проблемната отсечка бяха поставени необходимите пътни знаци, които предупреждават водачите за опасния участък. Дейностите по проучването и последващото укрепване на пътя бяха възложени от АПИ на фирмата „Галчев инженеринг", която изпълнява проекта за рехабилитация на трасето до ГКПП – Илинден – Ексохи. В момента се подготвя обходен маршрут по стар горски път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com