"Кметълски истории" в книга. Световните рок легенди, разкрити от Цонко Цонев в непозната светлина

2435
"Кметълски истории" в книга. Световните рок легенди, разкрити от Цонко Цонев в непозната светлина

Издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Кметълски истории“ от превърналия се в легенда бивш кмет на град Каварна – Цонко Цонев. Като дългогодишен градоначалник на крайморския град и голям фен на рок музиката, той става инициатор на ежегодния фестивал „Каварна рок фест“ и по негова покана страната ни посещават над 100 световноизвестни групи и музикални изпълнители.

В книгата „Кметълски истории“ авторът повдига завесата над интересни случки извън сцената, с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Кметълът споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други. „Кметълски истории“ съдържа 14 глави за най-известните музикални групи и изпълнители сред които Кембълът, „Любе“, Б.Т.Р. и Санеца, Емир Костурица, „Апокалиптика“, „Моторхед“, Алис Купър, „Менауор“, „Аксепт“, Глен Хюз и много други. Книгата започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна.

Изключително силна и емоционална е главата, посветена на Кембълът, в която авторът споделя невероятните истории от запознанството им до самия трагичен край на неговия живот. Специално място е отделено на женските гласове в рока – Доро Пеш, Таря Турунен и Шарън ден Адел от „Уитин Темптейшън“.

От книгата запалените рок фенове ще научат повече и за колата с автографите на Кметъла, която той сам нарича „моят музей на колела“, както и за блоковете, изрисувани с ликовете на известните рокаджии. Първи е изобразен Рони Джеймс Дио, а освен образа на рок легендата е изписано и заглавието на безсмъртния му хит „Holy diver“.

Как се е зародила идеята за провеждане на рибен и миден фест в Каварна? И как емоцията на Джулай морнинг и посрещането му на емблематичното място Камен бряг се превръщат в най-очакваното събитие и най-магичния празник за младите хора и запалените рок фенове? Всичко това и още много неподозирани, интересни и вълнуващи истории научаваме от книгата на Цонко Цонев.

Специално цветно приложение със снимки прави книгата още по-емоционална и стойностна, защото освен интересните истории, читателите ще получат и един своеобразен албум с фотографии на Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Скорпиънс, Джон Лоутън, Кен Хенсли, Дийп Пърпъл и други.

Премиерата на книгата „Кметълски истории“ ще се състои на 3 юни 2016 г. от 19:00 часа в рок бар Rock IT. Специални гости на събитието ще бъдат известни рок групи и изпълнители.

 

„Цонко е от този тип хора, които би искал да срещнеш на пътя, ако ти се развали колата, някой, който наистина би ти помогнал.“

                                                                                               Джоуи Димайо

 „Пожелавам на всеки български град да има по един Цонко.“

Кметъла готви рок фестивал на независимостта в Ловеч

Уникален Фестивал на независимостта ще се проведе в бившата казарма в Ловеч в почивните дни около Деня на независимостта 22 септември. ...

                                                                  Джон Лоутън

 „Причината да идвам в България е моят брат – металният кмет Цонко Цонев.“

Каварна рок фест се мести в Пловдив

Рок фестивалът, емблематичен за Каварна, ще се премести отчасти в Пловдив. Това стана ясно от думите на кметът на Пловдив Иван Тотев на...

                                                                                            Глен Хюз

 

Цонко Цонев завършва средното си образование в МГ „Иван Вазов“ в Добрич. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийски университет „Климент Охридски“.

В периода 1994–1995 г. е юрист на община Каварна, а от 1995 до 1999 г. е общински съветник в Каварна. Адвокат е в адвокатската колегия в Добрич и е специалист по граждански дела.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com