Хаосът с тол системата продължава да се разраства, твърди депутат

3136
 Хаосът с тол системата продължава да се разраства, твърди депутат
Снимка: БГНЕС

Хаосът с тол системата продължава да се разраства - да отложим въвеждането й за 1 април, за да повярват повече хора на управляващите, че идеята им ще се осъществи.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов по време дебатите по Закона за пътищата.

Ненков: ГЕРБ ще остане в историята заради тол системата

ГЕРБ ще остане в историята с това, че е направила тол системата, колкото и на БСП да не им се иска. Това каза народният представител от...

„Както виждате на нас ни стана ясно, че дори и на вас вече ви стана ясно как този закон и неговото реално въвеждане в действие, са пълен хаос.  Проблемът с вече два пъти отлагания старт на системата, прилича на параван, зад който прозира натиск от интереси и прекрояване на апетитни части от закона.

Няма как да си обясним, още по-малко вие ще обясните, че в 90-ата минута на мача се прокарват поредните промени в закона. Кой ще дръзне да обясни например защо се променя режима на така наречените доставчици на декларирани данни? Уж идеята беше те да подписват договори с АПИ, а сега изведнъж това ще се прави от посредниците между АПИ и потребителя“, поясни още Манол Генов.

Народният представител от ПГ на „БСП за България“изтъкна, че повечето опити да се прехвърлят оправданията за поредното закъснение на гърба на неосъществени преговори с превозвачите няма как да бъдат достоверни.

„Повече от ясно е, че поредното забавяне с около 9 месеца, март 2020 г., е изключително и само по вина на държавата“, обясни още Генов. Според него се чуват гласове от „архитектите“ на закона, които си признават, че отлагането е елемент на доста голяма неяснота от нейния обхват и тарифите.

Текат преговори между МРРБ и превозвачите за цената на тол таксите, разкри депутат

МРРБ води преговори за корекция на цената, която превозвачите по редовни линии ще плащат като тол такса. Това каза зам.-председателят ...

„Пълен хаос е идеята с начина на плащане. Няма грам обяснение защо отпадна досегашната идея камионите да плащат тол по избор през маршрутни карти, бордови устройства или джипиес системи.

Сега това рязко отпадна с единственото обяснение, че АПИ не може да извърша търговска дейност, като че ли сега открихме тази нейна невъзможност. Разбра се, че до момента няма нито една фирма, която да е успяла да интегрира системата с АПИ и да започне реална работа в действие“, допълни още Манол Генов.

„Дреме се на етап регистриране и подписване на договори с такива доставчици. Не са ясни и мотивите, с които държавната агенция се освобождава изцяло от планираната първоначална продажба на тол таксите и как така изведнъж няма капацитет да изпълнява тази работа.

В същото време същата тази държавна агенция продава винетки“, изтъкна още народният представител от ПГ на „БСП за България“.

Свиленски: Защо ни излъгахте за тол системата преди година господин Ненков?

„Досега три - четири пъти гледаме тол системата и тук представители на МРРБ нямаше. Най-честият представител беше парламентарният...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com